Valitse kutimet kännykän sijaan (ja rentoudu)

|
Mitäpä jos kokeilisit kännykän selaamisen sijaan neulomista? Lue lisää neulomisen hyvinvointivaikutuksista ja katso helpon hiusdonitsin ohje.

Kirjoittaja | Minska Kuvat | Minska

Neulomisen ja kädentaitojen hyvinvointivaikutuksia on viime vuosina tutkittu laajasti ja niistä on todistettua näyttöä. Neulominen rentouttaa, rauhoittaa, kehittää motorisia taitoja ja auttaa keskittymään. Mutta ennen kaikkea se antaa onnistumisen ja mielihyvän tunteita, esimerkiksi omatekoisen myssyn valmistuttua!

Neulominen luonnollisesti kehittää motoriikkaa, muistia ja keskittymiskykyä. Kannattaa kuitenkin aloittaa helpoilla ja elämäntilanteeseen sopivilla ohjeilla, ettei motivaatio muutu turhautumiseksi. Jos kotona pyörii pienet lapset, ei ehkä kannata neuloa ajatusta vaativaa kirjoneulepuseroa ensi jouluksi, mutta taaperolle tehdyt saapassukat lämmittää varmasti pieniä varpaita yhtä paljon kuin niiden tekijää. Neulominen katkaisee ihanasti joka suunnasta tulevan tietotulvan ja rauhoittaa mielen. Saat takuulla päivän stressaavat asiat pois mielestä, kun keskityt vain seuraavaan silmukkaan.

Aloita vaikka yksinkertaisella hiusdonitsin neulomisella. Se valmistuu nopeasti ja erilaisia neulepintoja voi harjoitella lähes loputtomasti ja edetä siitä suuritöisempiin malleihin.

Kuva | Minska

Neulottu hiusdonitsi-ohje:

Tarvikkeet:

2 kpl sukkapuikkoja (Ohjeessa käytetty nro 3,5)

Lankaa

Neulan sauman ompelemista varten.

Mallineule:

Helmineule: 1o, 1n koko kerros. Seuraavalla kerroksella päinvastoin: Oikean silmukan päälle nurja ja nurjan oikea. Toista näitä kahta kerrosta koko työn ajan.

Tee näin:

Luo 15 silmukkaa.

Aloita helmineuleen ensimmäinen kerros: 1 silmukka oikein, 1 silmukka nurin ja toista kerros loppuun. Seuraavalla kerroksella päinvastoin: Nurja silmukka oikean päälle ja oikea nurjan.

Toista näitä kahta kerrosta kunnes kappaleen korkeus on noin 40 cm.

Päättele neuloen helmineuletta.

Ompele kappaleen pitkät sivut kuminauhan tai hiuslenkin ympärille neulalla ja lopuksi kappaleen päät toisiinsa.