Ota parempia kuvia puhelimella – ammattilaisten 5 vinkkiä

Parempia kuvia puhelimella Rajalan vinkit l Minska verkkokauppa|||
Oletko kuullut meditatiivisesta valokuvaamisesta? Valokuvaaminen on parhaimmillaan voimaannuttavaa ja se auttaa keskittymään hetkeen. Lue ammattilaisten vinkit parempiin kuviin puhelimella ja kokeile meditatiivista valokuvaamista.

Kaupallinen yhteistyö | Rajala Kirjoittaja | Minska. Kuvat | Unsplash

1. Vältä suoraa auringonvaloa

Tutkiskele valo-olosuhteita ja käytä tarvittaessa lisävaloa. Tarkastele valon tulosuuntaa ja sitä millaisen varjon valo luo kuvaan. Suosi suoran auringonvalon sijaan varjoisampia kuvauspaikkoja. Hämärässä valossa irrallisen lisävalon käyttäminen kameran oman salamavalon sijaan on suositeltavaa. LED-valoilla voit helposti muokata valaisua ja valon lämpöä halutunlaiseksi. 

NanLite Halo 14 LED-rengasvalo luo kuviin pehmeän ja lähes varjottoman valaisun. Värilämpö on säädettävissä ja sen voi asettaa ympäristön valotason mukaiseksi.

Lume Cube Air on ammattilaistasoinen LED-valo ja monipuolinen valaistustyökalu paremman valokuvan ja laadukkaamman videosisällön tuottajille. Tämä valo tarjoaa laajan himmenninvalikoiman, monipuoliset kiinnitysvaihtoehdot ja kevyen rakenteen. 

2. Leikittele sommitteluilla

Yleisin valokuvauksen sommitteluohje on kolmanneksen sääntö, jossa kuva-ala jaetaan kolmasosiin pysty- ja vaakasuunnassa ja kuvattava kohde asetellaan näiden linjojen mukaisesti. Harjoita kuvaustilanteissa rakastavaa tarkkaavaisuutta ja leikittele erilaisilla sommitteluilla hyödyntäen ympäristöä. Persoonallisuutta kuviin saa kokeilemalla erilaisia kuvakulmia ja sommitteluja. 

Monissa puhelimissa saa näkyviin sommittelua helpottavat linjat, joiden avulla saat kuvauskohteen haluamaasi kohtaan. Kun sommittelet, älä käytä kameran zoom-ominaisuutta, vaan liiku itse lähemmäs tai kauemmas kohteesta. Zoomit suurentavat kuvaa ja kuvasta tulee helposti rakeinen.

3. Ota jalusta apuun

Aistiärsykkeiden keskellä tekee hyvää harjoittaa levollista kuvaustapaa ja lähteä liikkeelle rauhallisesta katselemisesta ja ympäristön tarkastelusta. Jalusta voi helpottaa kuvaamista, kun puhelin pysyy tukevasti paikallaan mahdollistaen erilaisten kuvakulmien kokeilun ja ympäristön rauhallisen tarkkailun. Lopputulos on laadukkaampi, kun vakaaja tasoittaa käsien tärinää.

Griptight One Gorillapod Stand -jalustan voi kiinnittää taipuvien nivelten ansiosta esim. puun oksaan. Muotoiltavat jalat pitävät kameran pystyssä maastosta riippumatta.

Benro BK10 -jalustalla kuvia voi ottaa langattomasti. Jalusta toimii myös selfie-tikkuna ja se kulkee pienen kokonsa ansiosta helposti mukana.

Zhiyun Smooth-X on kevyt ja teleskooppivarrella varustettu vakaaja, jolla kuvaat helposti sulavaliikkeistä videokuvaa ilman tärähdyksiä.

4. Hyödynnä sovelluksia

Puhelimen automaattiasetuksilla kuvat voivat ylivalottua ja kirkkaat osat palaa puhki. Kokeile erilaisia kuvaussovelluksia, joiden avulla voit hallita kameran asetuksia paremmin kuin puhelimen omalla kamerasovelluksella. Sovelluksien avulla voit kokeilla erilaisia asetuksia ja saada parempilaatuisia ja mielenkiintoisia kuvia.

5. Puhdista linssi

Varmista aina ennen valokuvaamista, että kameran linssi on puhdas. Kännykkää käsitellään paljon ja sormista jää linssiin helposti likaa, joka näkyy kuvissa sumeutena.

+ Bonus-vinkki: Varmista äänenlaatu

Videoita ja podcasteja varten kannattaa hankkia erillinen mikrofoni, jolla varmistat tasokkaan äänenlaadun. Ammattimaisen äänen takaamiseksi mikrofoni on tärkeää saada lähelle äänilähdettä. Tällöin myös ympäristön hälyt jäävät pois nauhoitteeltasi. 

Saramonic-mikrofonit ovat pienikokoisia ja ne ottavat virtansa puhelimesta. Nämä kompaktit mikrofonit kulkevat helposti mukana ja takaavat laadukkaan äänen videoillasi.

Vinkit antoi Rajalan ammattitaitoinen henkilökunta.

Kokeile meditatiivista valokuvausta ja osallistu Minskan "Mitä sinä rakastat" -kuvakilpailuun. Ota kuva mistä tahansa rakastamastasi asiasta 3.10.2020 klo 23.59 mennessä. Palkintona on kolmelle rakkaudentäyteisimmälle kuvalle Rajalan tuotteita (arvo 35-79€). Voit osallistua kilpailuun Instagramissa tai Facebookissa.