Kuppi vastuullisen makuista kahvia, kiitos

Kaupallinen yhteistyö: Arvid Nordquist
Kuppi vastuullisen makuista kahvia, kiitos
Pensaassa kypsyvän kahvipavun taival työpaikan taukotilan kahvikuppiin on pitkä. Suomalaisten lempijuoman tuotantoketjuun liittyy monta vaihetta, joihin on mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti tukemalla vastuullisia kahvimerkkejä.

Teksti | Minska Kuvat | Minska Kaupallinen yhteistyö | Arvid Nordquist

Pensaassa kypsyvän kahvipavun taival työpaikan taukotilan kahvikuppiin on pitkä. Suomalaisten lempijuoman tuotantoketjuun liittyy monta vaihetta, joihin on mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti tukemalla vastuullisia kahvimerkkejä.

Kahvinkeitin porisee pimeän maanantaiaamun sinfoniaa rikkoen uneliaan hiljaisuuden. Kahvia läikkyy termosmukista asvaltille kiirehtiessämme töihin ja kouluun. Höyryävä kahvikuppi toivottaa ystävät tervetulleeksi kylään. Kahvi kietoutuu saumattomasti elämän monenmoisiin hetkiin – siksi ei olekaan ihan se ja sama, minkä kahvin valitset.

Vastuullisuuden makumatka

Kahvihyllyn eteen pysähtyessä kannattaa punnita kahvintuotantoon liittyviä eettisiä ja ympäristöllisiä kysymyksiä. Arvid Nordquistin kahvit menevät maku edellä, ja makukokemukseen kuuluu heidän mukaansa myös kahvin vastuullisuus. Kahvipaketeista voi löytää UTZ-, Reilu kauppa-, Rainforest Alliance- ja KRAV-merkintöjä, jotka takaavat kestävän kehityksen vaatimusten täyttymisen. Kolmannen osapuolen valvonnan ansiosta kuluttaja voi olla varma, että kahvintuotannossa noudatetaan tiukkoja ehtoja.

Kolibrilla koristellusta Reko-kahvipaketista löydät Reilun kaupan, sekä KRAV-merkinnän lisäksi EU:n luomumerkinnän. Tämä tummapaahtoinen kahvi hurmaa pähkinäisellä tuoksullaan ja pyöreällä maullaan. Jälkimakuna kielellä maistuu kevyt savuisuus ja siinä hiven lakritsaa. Mikä sen parempi yhdistelmä pyhittämään aamun nautintoa tai iltapäivän levähdyshetkeä?

Helli luontoa kupissa

Kasvavan viljelyn, karjatalouden ja matkailun seurauksena metsiä tuhotaan nopeaa tahtia. Metsien suojelu on kriittisen tärkeää koko planeetan hyvinvoinnin turvaamiseksi. Rainforest Allience -sertifikaatilla varustetut kahvitilat lupautuvat kestävään kehitykseen ja siihen,  ettei metsiä hävitetä. Arvid Nordquist pyrkii myös vähentämään kahvintuotannon hiilidioksidipäästöjä raaka-aineesta tuotteeksi asti. Jäljelle jäävä ympäristövaikutus kompensoidaan ostamalla ilmastokompensaatiosertifikaatteja. Autat istuttamaan puita jokaisella kupilla Arvid Nordquistin kahvia!

Lisäksi ympäristövaikutuksia vähentää suomalaisesta mäntyöljystä valmistettu muovi, jota käytetään kahvipakettien pakkausmateriaalina. Mäntyöljy syntyy metsätalouden jäännöstuotteena, joten se on ekologisempi vaihtoehto perinteiseen muoviin verrattuna.

Ympäristön, eläinten ja kasvien terveyden varmistavat KRAV-merkintä ja Euroopan unionin luomutunnus. Arvid Nordquistin luomukahvissa ei ole käytetty kemiallisia tuholaismyrkkyjä tai lannoitteita.

Naisten kättenjälki

Herkullinen kahvi vaikuttaa meihin positiivisesti – entä jos palauttaisimme palveluksen tekemällä positiivisen muutoksen muiden ihmisten elämään? Arvid Nordquistin UTZ-sertifikaatilla varmistuvat hyvät viljelymenetelmät ja -periaatteet, turvalliset työolosuhteet sekä lapsityövoimaa ja ympäristönsuojelua koskevat vaatimukset. Reilu Kauppa -merkintä takaa sen, että työntekijöille maksetaan kunnon palkkaa.

Naisten työllistyminen on ratkaisevaa taistelussa köyhyyttä vastaan, ja yksi YK:n hankkeista onkin tuoda yhä useammat naiset mukaan työmarkkinoille. Arvid Nordquist tukee tätä tavoitetta Amigas-kahvillaan. Tämä suklaan mausteinen, makean sitruksen ja marsipaanin tuudittama erittäin tummapaahtoinen kahvi tulee naisten johtamilta tiloilta. Tukemalla naisten kasvattamaa kahvia tuet naisten elämänlaatua. 

Ole siis mukanamme rakentamassa vastuullisempaa ja maukkaampaa kahvikulttuuria – yksi kuppi kerrallaan.