Kupissa teetä ja sympatiaa

Kupissa teetä ja sympatiaa
Nautinnollinen lämpö hiipii käsiin. Moni meistä istuu tälläkin hetkellä lämmittävä teekupponen kädessään. Tee on veden jälkeen maailman toiseksi juoduin juoma. Sillä on kuitenkin suuri merkitys, mitä teetä juomme. Jotta kupissamme ei olisi vain teetä vaan teen ohella myös sympatiaa, niin kaupanhyllyltä kannattaa valita ostoskoriinsa vastuullisesti tuotettua teetä.

Kirjoittaja | Minska  Kuvat | Minska

JUST T on perheyritys, joka sai alkunsa 15 vuotta sitten kaipuusta laadukkaaseen ja vastuullisesti tuotettuun teehen.  Vastuullisuus korostuu yrityksen toiminnan kaikilla osa-alueilla ottaen huomioon niin sosiaaliset, taloudelliset kuin ympäristöön liittyvät arvot. JUST T haluaa tuottaa kokonaisvaltaisesti hyvää teetä jokaisen teestä nauttijan kuppiin. 

Luonto on tärkeä 

Kun puhutaan vastuullisesta tuotteesta, jokaisen tuotantoketjun vaiheen merkitys korostuu. Teepensaan, kuten minkä tahansa muunkin kasvin, kasvaminen vaatii vettä. Tästä syystä JUST T välttää ylituotantoa, jotta teetä tuotettaessa ei hukattaisi maaapallon kallisarvoisia resursseja. Yritys myös kompensoi teen tuotannossa syntyvät hiilidioksidipäästöt istuttamalla uusia puita. Kasvit toimivat maapallon hiilinieluina sekä sitovat vettä ja maata ehkäisten eroosiota. Tuotannon kaikissa vaiheissa käytetään vain uusiutuvaa energiaa.

Lopputuotteeseen on syytä myös kiinnittää huomiota, jotta vastuullisuus toteutuu. Luonnonmateriaalien suosiminen on tärkeää. JUST T käyttää luonnollisia materiaaleja tuotteidensa pakkauksiin aina kun mahdollista. Pakkauksien tuotannossa vältetään muovia, sillä muovin käyttöön liittyy monia haasteita luonnon kannalta. Jos muovia on käytettävä, niin jokaista käytettyä muovikiloa kohden JUST T poistaa yhden kilon muovia luonnosta. Luonto kiittää jokaisesta vastuullisesta valinnasta, jonka teemme sen hyväksi.

 

Ihmisarvoista teetä

Vastuullisuus koskee olosuhteita, joissa tuote on tuotettu. Puitteita, joissa ihmiset työskentelevät päivittäin. Teetuotannon ihmisoikeudelliset kysymykset koskevat työskentelyolosuhteiden lisäksi työehtoja, palkkaa, lapsityövoiman käytön kieltämistä sekä naisten ja tyttöjen asemaa. JUST T tekee hankinnat perheyrityksiltä aina kun se on mahdollista ja suosii suorakauppaa välikäsien sijaan. Mitä enemmän tuotantoketjussa on väliportaita, sitä vaikeampi on päästä tuotannon alkulähteelle. On tärkeää taata inhimilliset ja reilut olosuhteet tuotannon alusta teekuppiin saakka. 

Yrityksen teet voidaan jäljittää plantaasille saakka. Näin ei menetetä yhteyttä teenviljelijään. Läheiset välit viljelijöihin takaa myös teen parhaan mahdollisen laadun. Juomalla JUST T teetä, takaat itsellesi laadukkaan teenautinnon lisäksi sen, että teenviljelijä saa reilun korvauksen tekemästään työstä. Tuotannon alku- ja loppupäässä on ihminen ja näin ollen kupissasi inhimillisyydestä rakentuva makunautinto. 

Jokainen pisara on merkityksellinen

Puhdas vesi on ensiarvoisen tärkeää sekä teen nauttimisen että teenviljelijän arjen kannalta. JUST T uskoo, että kun jokainen tekee oman osansa ympäristöä suojellakseen, maailma muuttuu yksi teko kerrallaan. Aivan kuten pienistä puroista kasvaa jokia, jotka lopulta yhdistyvät meriin. Jokaisella meistä ja jokaisella meidän teollamme on merkitystä. Vastuullisia valintoja tekemällä voimme myös jatkossakin nauttia puhtaaseen veteen haudutetusta laadukkaasta teestä. Voimme jokainen olla rakentamassa tulevaisuutta, jossa luontoa ja sen monipuolisuutta suojellaan sekä vastuullinen liiketoiminta on normi. Kaikkien meidän eduksi. Yksi teekuppi kerrallaan.