Kombucha on hellä juoma vatsalle

|||
Kombucha on noussut juomatrendiksi. Moni kokee fermentoimalla valmistetun kombuchan sisältämien maitohappobakteerien tekevän hyvää vatsalle.

Kirjoittaja I Minska. Kuva I Unsplash

Kombuchan resepti on lähtöisin Kiinasta, jossa juomaa on pidetty pitkän iän eliksiirinä. Kombucha valmistetaan sokeroidusta tai makeutetusta teestä hapattamalla eli fermentoimalla. Hapattamisen seurauksena juomaan syntyy maitohappobakteereja ja niitä lisätään myös valmistusvaiheessa. Hapattajana toimii kombucha-viljelmä, jota kutsutaan myös volgansieneksi. Kombuchaa voi maustaa monella tapaa marjoista mausteisiin, kuten esimerkiksi vadelmaan, acaihin, inkivääriin ja sitruunaan.

Moni on ihastunut kombuchaan paitsi raikkaan maun myös sen väitettyjen terveysvaikutusten vuoksi. Toisin sanoen sen sisältämien maitohappobakteerien ajatellaan vahvistavan suoliston bakteerikantaa ja vaikuttavan suotuisasti elimistön vastustuskykyyn sekä ruoansulatukseen. Moni kokee kombuchan vatsaystävälliseksi juomaksi.

Kuva I GUTsy Captain

Kombuchaa voi tehdä myös itse. Esimerkiksi The GUTsy Captainin kombuchat ovat saaneet alkunsa, kun perustajat Peter ja Matus ihastuivat matkoillaan kombuchaan niin paljon, että he päättivät kehittää oman, luonnollisia raaka-aineita ja puhtaita makuja sisältävän kombuchan. Makeutetusta vihreästä teestä fermentoimalla valmistetun juoman makeus hajoaa fermentoinnin aikana orgaanisiksi hapoiksi ja hiilidioksidiksi. Lopputuloksena on luonnollisesti hiilihapollinen ja raikkaasti kupliva juoma.

The GUTsy Captainin Original-version jälkeen on kehitetty viisi muutakin makua. Ginger & Lemon on inkiväärin ja sitruunan tujakka yhdistelmä, joka esimerkiksi aamulla nautittuna herättää terhakasti uuteen päivään. Jos puolestaan on kesää ja aurinkoa ikävä, kannattaa maistaa kookoksista Coconut-Kombuchaa tai trooppista Pineapple & Peach -Kombuchaa.

Koko valikoimaan voit tutustua verkkokaupastamme!