Kesän 2021 parhaat aurinkovoiteet

||||
Mikä on fysikaalisen kemiallisen aurinkovoiteen ero? Ovatko luonnolliset aurinkovoiteet parempia? Lue artikkeli ja opi lisää!

Kirjoittaja | Rosi Sotkasiira. Kuvat | Minska.

Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteissa teho perustuu titaani- ja sinkkioksidiin, jotka ovat mineraalipohjaisia fysikaalisia UV-filttereitä. Toisin kuin kemialliset aurinkotuotteet, fysikaaliset eivät imeydy ihoon, vaan ne muodostavat ihon pintaan UV-säteitä heijastavan kalvon, jonka suojaava vaikutus alkaa välittömästi levityksen jälkeen. Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet eivät sisällä nanopartikkeleita, muoveja tai hormonihäiriköitä. Tee siis hyvä teko ympäristölle ja itsellesi, valitsemalla käyttöösi fysikaalinen aurinkovoide!

Hyvästi valkoinen kalvo ja huono levittyvyys!

Luonnonkosmetiikan puolella aurinkovoiteet ovat kehittyneet valtavasti viime vuosina ja moni brändi on hionut koostumukset, levittyvyyden ja tuoksumaailman kiitettävällä tavalla kuntoon! Enää ei ole mitään syytä valita aurinkosuojaksi muuta kuin 100% luonnollinen versio.

Luonnolliset aurinkovoiteet koko perheelle

Hyvä esimerkki kaikin puolin toimivasta ja tehokkaasta luonnonkosmetiikan aurinkovoidebrändistä on Saksalainen EY!, jonka tuotteilla on virallinen Ecocert-ekosertifikaatti. Pirteisiin pakkauksiin paketoiduista tuotteista löytyy monipuolinen valikoima aurinkovoiteita koko perheelle. Tervetullut lisä EY!-tuotteissa on myös vedenpitävyys, joten suoja ei katoa iholta rantapäivinä veteen pulahdellessa!

EY!-tuotesarjan suosituin tuote on Aurinkosuojasuihke SK 30, joka sopii käytettäväksi vartalolle ja kasvoille. Ohuen koostumuksen ansiosta levittyvyys on täysin omaa luokkaansa, mikä takaa tuotteen helppokäyttöisyyden. Karamellinen tuoksu tekee käytöstä vielä astetta miellyttävämmän kokemuksen! Suojakerroin 30 takaa hyvän suojan iholle, jolla ei ole taipumusta palaa kesän ensimmäisistä aurinkosäteistä. Herkälle hipiälle sopivampi vaihtoehto on EY! Aurinkosuojasuihke SK 50, joka takaa samat hyvät ominaisuudet korkeammalla 50 suojakertoimella.

Aurinkosuojien monitoimipuikko

Palaneista ihoalueista huulet ovat yksi ikävimmistä, jolloin arat ihoalueet vaikeuttavat syömistä ja juomista. Huulten suojaamiseen sopiva täsmätuote on vegaaninen EY! Aurinkovoidepuikko SK 20, joka on kuin huulirasva aurinkosuojalla varustettuna. Pienikokoinen puikko on helppo pitää mukana käsilaukussa ja sitä on helppo sipaista huulten lisäksi esimerkiksi nenän päähän ja poskipäille. EY! Aurinkovoidepuikko sisältää fysikaalisen 20 suojakertoimen lisäksi ihoa ravitsevaa sheavoita sekä hoitavia kasviöljyjä, kute tyrni- ja granaattiomenansiemenöljyä.

Lapsille ja tuoksuherkille

Espanjalaisen Dhyvanan sydämen asia on ollut kehittää aidosti toimivia aurinkotuotteita täysin luonnollisesti! Hajusteeton aurinkovoide SK 50+ on vastaus lasten ja tuoksuherkkien tarpeisiin sekä niille, jotka haluavat varmistaa korkeimman mahdollisen suojakertoimen käyttämässään aurinkovoiteessa. Koostumukseltaan täyteläinen voide levittyy iholle helposti ja pysyy hyvin myös pienillä iho-alueilla, kuten korvalehdillä. Dhyvana Hajusteeton SK 50+ on myös atoopikon ja herkkäihoisten varma valinta. Ero 50 ja 50+ suojakertoimen välillä on se, että jälkimmäiseen on lisätty korkeampi pitoisuus valon säteitä poispäin heijastavaa titaani- ja sinkkioksidia, minkä ansiosta se torjuu UVA-ja UVB-säteitä vieläkin tehokkaammin.

Sävyttävä CC-voide suojakertoimella

Helppous ja rentous kuuluu kesään myös meikki-ja ihonhoitorutiineissa. Mitä vähemmän kosmetiikkaa voi pakata reissuille mukaan sen parempi. Dhyvanan CC-voide SK 50 ajaa loistavasti kahden tuotteen asiaa; kevyt meikkipohja ja suojakerroin 50 samassa paketissa.

Ihon sävyä tasoittava CC-voide levittyy iholle kauniisti ja jättää iholle kuulaan pinnan, ilman tahmaista tunnetta. Tuotteen suojaavaa vaikutusta täydentää fysikaalisten aurinkosuojapartikkeleiden lisäksi vadelmansiemenöljy, jossa on luonnostaan UV-suojaa tarjoavia ominaisuuksia. Uutussävy Golden Beige sopii hyvin suomalaisille vaaleaveriköille ja Summer Tan päivettyneelle tai tummemmille ihosävyille. Kaivatessasi kevyempää aurinkosuojaa, kannattaa myös tutustua 30 suojakertoimella varustettuun Dhyvanan sävyttävään aurinkovoiteeseen kasvoille.