Kasvoöljy – ongelmaihon paras kaveri

|
Kasvoöljy on tehokas apuri kuivalle, ärtyneelle ja herkälle iholle. Flow Cosmeticsin Rosehip-kasvoöljystä moni on saanut avun couperosaan ja atopiaan.

Kirjoittaja I Minska. Kuva | iStock

Ihonhoitotuote, joka imeytyy nopeasti, kirkastaa ihon ja tekee siitä pehmeän sekä tepsii myös näppylöihin. Liian hyvää ollakseen totta? Ei aivan, sillä luonnonmukaisia raaka-aineita sisältävät laadukkaat kasvoöljyt ovat aika taitureita. Lisäksi ne suojaavat ja kosteuttavat tehokkaasti ihon pintakerrosta.

Kasvoöljyjä voi käyttää etenkin talvisin aamuin illoin. Kuiva iho imaisee öljypohjaisen tuotteen yleensä sekunneissa. Jos iho on puolestaan rasvoittuvainen, kasvoöljyä kannattaa käyttää lähinnä iltaisin, jotta se saa enemmän aikaa imeytyä.

”Hyvälaatuiset öljyt eivät tuki ihoa, ja vaikka olisi rasvoittuvainen ihotyyppi, öljyjen käyttöä ei tarvitse välttää. Ne voivat päinvastoin vähentää rasvoittumista”, sanoo luonnonmukaisia ihonhoitotuotteita valmistavan Flow Cosmeticsin markkinointipäällikkö Suvi Kunnari.

Kasvoöljyjä voi myös sekoittaa kasvovoidetta tehostamaan ja ne toimivat erityisen hyvin myös vesipohjaisten seerumeiden parina. Kuorinnan jälkeen kasvoöljyt, niin kuin muutkin ihonhoitotuotteet, pääsevät imeytymään kaikkein parhaiten.

Ruusunmarja korjaa ja elvyttää

Kasvoöljyihin tutustuminen kannattaa aloittaa monipuolisesta tuotteesta. Kunnari vinkkaa, että Flow Cosmeticsilla esimerkiksi Rosehip Intensive Treatment Oil on tuote, jossa on erityisen paljon beta-karoteenia eli A-vitamiinin esiastetta, jolla on ihoa korjaavia vaikutuksia. Lisäksi ruusunmarjassa on poikkeuksellisen paljon transretinolihappoa verrattuna muihin kasviöljyihin. Rosehip-kasvoöljyssä on ruusunmarjaöljyä ja -uutetta, ja ruusunmarjaa suositellaankin etenkin ihottumista ja iho-ongelmista kärsiville sekä ikääntyvälle iholle.

Kuva | Flow Cosmetics

”Moni asiakkaamme on saanut ruusunmarja-kasvoöljystä avun akneen couperosaan ja atopiaan. Lisäksi sitä voi käyttää arpien paranemista edistämään”, Kunnari kertoo.

Kaikki Flow Cosmeticsin kasvoöljyt on valmistettu luomuraaka-aineista ja pullot ovat uv-suojattua erikoislasia, joka suojaa luonnonmukaisia raaka-aineita. Pullon voi kierrättää lasinkeräyksessä ja pipetin muovi- ja silikoniosat saa irrotettua kierrätystä varten.