3 vitamiinia, joita ihosi rakastaa

Ihon tärkeimmät vitamiinit | Minska verkkokauppa||
Hehkeä ja elinvoimainen iho vaatii vitamiineja. Vitamiinit kosteuttavat, silottavat ja vahvistavat ihoa. Ruoki ihoasi sisäisesti vitamiinipitoisella ruokavaliolla sekä ulkoisesti laadukkailla seerumeilla.

Kirjoittaja | Minska. Kuva | iStock

A-vitamiini uudistaa, silottaa ja kiinteyttää

A-vitamiini on yksi ihon suosikkivitamiineista, sillä se uudistaa, kiinteyttää ja vahvistaa ihoa. A-vitamiini stimuloi luonnollista kollageenin muodostumista, silottaa juonteita ja taistelee ennenaikaista vanhenemista vastaan. Ravinnosta saat A-vitamiinia nauttimalla vihreitä kasviksia, porkkanaa, kurpitsaa ja meloneja. Parhaiten sen hyödyn saa iholle ulkoisesti ja paikallisesti käytettynä. Monet yövoiteet ja seerumit sisältävät A-vitamiinia, kuten Pure Beautyn porkkanaöljy sekä Globe Hopen multivitamiini öljyseerumi.

B-vitamiini rauhoittaa ja kosteuttaa

B-vitamiini kosteuttaa ja vahvistaa ihoa tehokkaasti ja sopii erityisen hyvin kuivalle ja herkälle iholle. B-vitamiinilla on myös rauhoittava vaikutus punoittavalle ja ärtyneelle iholle. Sitä käytetään usein aknen ja liiallisen talintuotannon hoidossa. B2-vitamiinin puute voi aiheuttaa suupielien halkeilua, ihon hilseilyä ja uupumusta. B-vitamiinipitoisia ruokia ovat muun muassa pavut, idut, mantelit, pähkinät ja siemenet. Mikäli et saa tarpeeksi B-vitamiinia ruokavaliostasi, voit lisätä sen saantia tehokkaalla Terranovan B-Complexilla. Ulkoisesti voit ruokkia ihoasi B-vitamiinia sisältävillä voiteilla, kuten Globe Hopen kosteuttavalla kasvovoiteella.

Kuva | Unsplash

C-vitamiini kirkastaa ja antaa elinvoimaa

C-vitamiinia voidaan kutsua ihon superruoaksi. Se häivyttää tehokkaasti väsymyksen merkkejä ja antaa kaunista heleyttä ja elinvoimaa. C-vitamiini on välttämätön ihon luonnollisen kollageenin muodostuksessa. C-vitamiinia löytyy monista anti-age -tuotteista ja seerumeista, sillä se kirkastaa, tasoittaa ihoa sekä himmentää arpia ja pigmenttiläiskiä. Appelsiini, mansikka, kiivi, melonit sekä parsa- ja kukkakaali sisältävät runsaasti C-vitamiinia. Lisäksi sitä kannattaa tarjoilla suoraan iholle. Murumurun C-vitamiiniseerumi antaa ihollesi hehkua ja energiaa ulkoisesti. Puhdistamon C-vitamiiniuute sopii niille, jotka eivät saa C-vitamiinia tarpeeksi ravinnosta tai haluavat rasituksen seurauksena lisätä vitamiinin saantia.

Muista myös: kollageeni ja sinkki

Kollageeni on rakennusaine, joka vaikuttaa ihon kimmoisuuteen. Kollageenia muodostuu luonnostaan noin 30 ikävuoteen saakka, jonka jälkeen tuotanto heikkenee ja iho alkaa ohentua ja veltostua. Puhdas+ Beauty Kollageeni on tehokas lisäravinne, joka sisältää kollageenin lisäksi ihon, kynsien, hiuksien ja limakalvojen hyvinvointia lisäävää biotiinia sekä sinkkiä, joka vahvistaa ihoa ja vastustuskykyä. Sinkki toimii myös iho-ongelmien, kuten aknen ja psoriasiksen hoidossa.

Elämäntavat vaikuttavat ihoon

  • Ihosi rakastaa terveellisiä ja säännöllisiä ruokailutottumuksia, kuten tuoreita vihanneksia, hedelmiä, marjoja ja pähkinöitä. Kohtuus on tärkeää lihan, maitotuotteiden ja alkoholin nauttimisessa.
  • Juo riittävästi vettä, sillä se puhdistaa, aktivoi aineenvaihduntaa ja lisää ihon elastisuutta. 
  • Riittävä uni ja stressin välttäminen edistävät kokonaisvaltaista hyvää oloasi, joka näkyy myös iholla.