Vegaaninen pho-keitto

Pho-keitto on Vietnamin kansallisaarre mausteisen ruoan rakastajille. Koska pho-keitossa on paljon lientä, sen maustaminen on yksi ruoan juju. Tämä pho-keitto-versio valmistuu vegaanisesti.
Nyhtökaurapyöryköiden sijasta mukaan voi paistaa vaikka tofua (myös hoisin-kastikkeessa).

Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten


Valmistusohjeet

  1. Lisää kanelitanko, neilikat ja tähtianikset kattilan pohjalle ja kuumenna kattila niin, että mausteet paahtuvat pohjalla.
  2. Kuori ja lohko sipuli muutamaksi sektoriksi. Lisää sipulilohkot kattilaan ja anna niiden ottaa hieman paahtunutta väriä. Kuori inkivääri ja leikkaa se n. ½ mm siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää inkivääripalaset ja valkosipulimurska kattilaan veden, kasvisliemifondin ja soijakastikkeen kanssa. Anna porista puoli tuntia.
  3. Keitä riisinuudelit toisessa kattilassa kypsäksi tai valmista pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Lisää paistinpannulle nyhtökaurapyörykät hoisinkastikkeen kanssa ja lämmitä miedolla lämmöllä pyörykät lämpimiksi ja niin, että ne saavat joka puolella hoisinkastiketta.
  5. Pilko kevätsipulinvarret hienoksi.
  6. Kokoa kulhoihin riisinuudelia, hoisin-nyhtökaurapyöryköitä ja kaada päälle lientä.
  7. Viimeistele kevätsipulisilpulla ja thaibasilikalla. Anna kunkin tarvittaesa lisätä srirachaa. Purista päälle limeä.

Maistuisiko myös joku näistä Viimeistä murua myöten resepteistä?

katso lisää

Psst!

Haluatko saada Minskan viimeisimmät vinkit ja päivitykset suoraan sähköpostiin?
Tilaa uutiskirje!
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.