Vegaaninen kaalilaatikko

Vegaaninen kaalilaatikko syntyy yksinkertaisista aineksista – reseptissä suurin rooli onkin uunissa kuluvalla ajalla. Hiljaa hyvää tulee ja odotus palkitaan, kun kaali hautuu meheväksi ja makeaksi.  


Vegaaninen kaalilaatikko syntyy korvaamalla perinteinen jauheliha linsseillä. Kiinteät vihreät tai pienet mustat belugalinssi sopivat molemmat koostumuksensa ansiosta tarkoitukseen parhaiten.
Riisin sijaan kaalilaatikossa voi myös käyttää kotimaisia ohrasuurimoita tai neljän viljan ateriajyviä, jotka nekin kypsyvät vartissa. Puolukoita päälle ja kyllä maistuu!


Tämä on täydellistä syksyn sunnuntairuokaa, joka toki maistuu vielä maanantainakin, sillä kaalilaatikko muiden kaaliruokien tapaan mehevöityy vielä hetken levätessään.

Reseptin kirjoittaja | Vegeviettelys

Valmistus

 1. Keitä ohrahelmet kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
 2. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna öljy kattilassa tai korkeareunaisessa
  paistinpannussa ja kuullota sipulia muutama minuutti, kunnes se muuttuu
  läpikuultavaksi.
 3. Suikaloi kaali noin puolen senttimetrin suikaleiksi ja paista pannulla (tämä kannattaa tehdä useammassa erässä), kunnes se painuu hieman kasaan. Voit lisätä pannulle myös pienen tilkan vettä.
 4. Sekoita paistetut kaalisuikaleet ja sipulit, keitetyt ohrahelmet, huuhdellut ja valutetut linssit sekä mausteet ja siirappi keskenään uunivuoassa. Lisää kasvislientä pari kolme desilitraa niin, että kaaliseos on miltei nesteen peitossa. Tarvittavan nesteen määrä vaihtelee, sillä vuodenajasta riippuen kaalista saattaa irrota eri määrä nestettä. Lisää siis nestettä tarvittaessa paistamisen aikana.
 5. Paahda kaalilaatikkoa 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia ja laske sen
  jälkeen lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä pari tuntia. Sekoita muutaman kerran paiston aikana. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
 6. Tarjoa kaalilaatikko puolukoiden tai puolukkasurvoksen kera.

Katso myös nämä

katso lisää

Psst!

Haluatko saada Minskan viimeisimmät vinkit ja päivitykset suoraan sähköpostiin?
Tilaa uutiskirje!
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.