Tikka Masala

Tikka masala on intialaisen keittiön klassikkoruoka – tämä kasvisversio syntyy kikherneitä käyttämällä.
Tikka masalaan tulee melko paljon chiliä, mutta chilin polte kesytetään kasviskermalla. Lopputulos on lopulta aika lempeän makuinen curry, joka lämmittää mukavasti.

Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten


Valmistusohjeet

  1. Kuori ja paloittele punasipuli n. 10 osaan. Paloittele paprika n. 2×2 cm kokoisiksi palasiksi.
  2. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja kuullota sipulia ja paprikaa, kunnes ne kypsyvät. Siirrä sitten pannulta syrjään.
  3. Kuori ja hienonna hienoksi silpuksi normaali sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Lisää pannulle öljyä ja kuullota niitä muutama minuutti. Lisää raastettu inkivääri ja kaikki kuivat mausteet (+ currynlehdet, jos sinulla niitä on). Paista pari minuuttia.
  4. Lisää pannulle tomaattipyre, tomaattimurska ja aiemmin paistetut paprikat sekä sipulit ja kikherneet.
  5. Anna curryn hautua miedolla lämmöllä n. 10 minuutin ajan. Jos vain sinulla on aikaa, niin jätä hiljalleen hautumaan mieluiten puoleksi tunniksi.
  6. Lisää lopuksi joukkoon kaurakerma. Mausta suolalla.
  7. Tarjoile riisin, korianterin, chutneyn ja naan-leivän kera.

Katso myös nämä Viimeistä murua myöten reseptit

katso lisää