Tahmaiset avokadobrowniet

Annoskoko9 hengelle
Valmistusaika2 h
Tahmaiset avokadobrowniet
Avocado ja suklaa, mikä ihana makupari! Tämä gluteeniton brownieresepti on helppo valmistaa ja lopputuloksena syntyy mehevä ja maukas brownie.

Browniet:

100 g tummaa suklaata 2 kypsää avokadoa 2 dl sokeria* 2 tl vanilja-aromia 2 rkl pellavansiemenrouhetta 6 rkl vettä 1 dl kaakaojauhetta 1,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja** ripaus suolaa

Kuorrute:

0,5 dl vaahterasiirappia 0,5 dl kookosöljyä 0,5-1 dl kaakaojauhetta ripaus suolaa 50g tummaa suklaata)

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Sekoita pellavansiemenet ja vesi yhteen ja siirrä sivuun tekeytymään.
  2. Rouhi puolet suklaasta ja sulata toinen osa vesihauteessa. Sulata myös kookosöljy juoksevaksi.
  3. Muussaa avocado monitoimikoneella tai tehosekoittimessa. Voit myös tehdä tämän käsin, pyri saamaan lopputuloksesta mahdollisimman sileää.
  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita kaakaojauhe siivilän läpi paakkujen välttämiseksi.
  5. Itse teen tämän reseptin kokonaan monitoimikoneessa.
  6. Vuoraa 20 x 20 vuoka leivinpaperilla tai öljyä huollella.
  7. Paista 30-35min.
  8. Kuorrute: Sekoita ainekset kattilassa keskenään hiukan kuumentaen. Sulata halutessasi mukaan myös tummaa suklaata.
  9. Siirrä pois levyltä ja kaada jäähtyneen pohjan päälle.
  10. Anna jähmettyä jääkaapissa ja tarjoile.

Vinkkejä valmistukseen

*Tämän reseptin voi tehdä kookossokerilla sekä hienosokerin ja fariinisokerin yhdistelmällä. Molemmat toimivat erinomaisesti.
**Saat kaurajauhoja pyöräyttämällä kaurahiutaleita tehosekoittimessa tai ostamalla valmista. Myös mantelijauho toimii tässä reseptissä. Muista käyttää gluteenittomia kaurahiutaleita jos teet itse jauhon!