Suklaamousse

Vegaaninen suklaamousse, jonka rakenne ja maku ei enää voisi olla herkumpi. Tämä mousse syntyy käyttämällä kikhernelientä eli aquafabaa joka vaahdotettuna tuo mousseen ilmavan ja täyteläisen rakenteen. Kannattaa kokeilla!

Reseptin kirjoittaja | Minska


Valmistusohjeet

  1. Siivilöi kikherneliemi. Ota kikherneet talteen muuta käyttöä varten.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa.
  3. Vatkaa kikhernelientä käsivatkaimella tai tehosekoittimella kunnes siitä muodostuu valkoista vaahtoa. Vatkaa vähintään 10 minuuttia, että saat vaahdosta mahdollisimman kovaa (mieluusti sellaista, että se pysyy kulhossa kun käännät sen ympäri).
  4. Sekoita sokeri, vanilja ja suola sulan suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada suklaa ohuena nauhana vaahdon sekaan vatkaimen käydessä pienellä teholla.
  6. Lusikoi vaahto tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi tai yön yli.

Katso lisää Minskan joulupöytäreseptejä