Satokauden grillikasvikset ja chilidippi

Satokauden kasvikset ottavat pääroolin tässä yksinkertaisessa grillilautasessa! Raikkaat tuoreet kasvikset eivät vaadi kikkailua, vain sipaisun yrttiöljyä ja kaverikseen grillatun tofun sekä lempeästi tulisen chilidipin. 

Kaupallinen yhteistyö | Auran


 

Valmistusohjeet

  1. Kuivaa tofu laittamalla se hetkeksi painon alle kahden pyyhkeen tai talouspaperin väliin.
  2. Valmista dippi: sekoita Auran Chililevite, fraiche ja sitruunamehu huolellisesti keskenään. Maista ja lisää halutessasi suolaa.
  3. Mittaa kaikki yrttiöljyn ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen astiaan ja soseuta.
  4. Valitse mielellään pieniä porkkanoita ja retiisejä, suuremmat kannattaa halkaista pituussuunnassa. Pese ja kuivaa kaikki kasvikset. Leikkaa juureksista naatit. viipaloi tomaatit leveyssuunnassa paksuiksi viipaleiksi ja halkaise sitruuna. Viipaloi kevätsipuli.
  5. Leikkaa tofu neljään osaan: Halkaise ensin leveyssuunnassa, ja leikkaa sitten viistosti keskeltä.
  6. Sivele tofu ja kasvikset sitruunaa lukuunottamatta yrttiöljyllä, ja grillaa niitä kuumassa grillissä välillä käännellen. Sivele kasviksiin ja tofuun lisää öljyä silloin tällöin. Grillaa tofua 10 – 15 min, juureksia noin 15 – 20 min ja parsakaalia ja tomattia noin 5 – 8 min. Grillaa myös sitruunaa halkaistu pinta alaspäin muutama minuutti.
  7. Nosta kasvikset lautasille, purista päälle grillatun sitruunan mehua ja koristele kevätsipulilla. Nauti chilidipin kera.

Vinkki: Voit vapaasti varioida lautaselle myös muita suosikkikasviksiasi, kuten retikkaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa, paprikaa ja herkkusieniä.

Jos tykkäät oikein tulisesta, voit vielä terästää dippiä chilikastikkeella, esimerkiksi srirachalla!

 

Katso lisää kesäreseptejä