Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte maistuu ihanasti joululta ja lämmittää kuin sisäinen villasukka. Kurpitsasiirappia valmistuu kerralla useaan kahvijuomaan.

Kaupallinen yhteistyö | Kaffa Roastery


Valmistusohjeet

 1. Tee ensin siirappi. Kuori ja paloittele kurpitsa. Keitä pehmeäksi kattilassa, jossa on vettä sen verran, että kurpitsat juuri ja juuri peittyvät.
 2. Soseuta kurpitsat ja siivilöi. Tiheä pastasiivilä sopii hyvin, mutta voit myös käyttää harsoa, jos haluat siirapista sileämpää. Siirappiin käytetään vain siivilöity neste, mutta jäljelle jääneen kurpitsapyreen voi käyttää esimerkiksi bataatin tai porkkanan kanssa sosekeitossa.
 3. Lisää kurpitsasta valunut neste sekä muut aineet kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes alkuperäisestä määrästä on jäljellä noin puolet. Jos haluat siirapista aivan sileää, siivilöi se vielä uudestaan.
 4. Valmista pumpkin spice latte. Mittaa noin 15 g siirappia kahvimukin pohjalle. Lisää kahvi ja sekoita.
 5. Kuumenna kaurajuoma kattilassa tai mikrossa noin 60-asteiseksi. Jos sinulta löytyy maidonvaahdotin, voit vaahdottaa maitoa kevyesti. Älä vaahdota liian kovaksi, jos haluat lisätä päälle kermavaahtoa.
 6. Kaada lämmin kaurajuoma mukiin, viimeistele vatkatulla kauravispillä. Koristele pumpkin spice latte kanelilla tai piparkakkumausteella. 

*Löydät nämä reseptin raaka-aineet verkkokaupastamme

 • Herkullinen ja aromikas Foodinin kookossokeri sopii niin ruoanlaittoon, leivontaan kuin ihonhoitoon. Kookossokeri on makeuttajana luonnonmukainen, gluteeniton, maidoton, vegaaninen, GMO-vapaa eikä sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
  Foodin kookossokeri 230 g
  2,45 

Katso lisää reseptejä joulupöytään