Porkkana-lanttucurry

Annoskoko4-6 hengelle
Valmistusaika1 h
VaikeusasteHelppo
Porkkana-lanttucurry
Lämmittävä curry täynnä suomalaisia kasviksia! Curryssa on reilusti mausteita sekä kookosmaitoa tuomaan kermaisuutta. Pavut ja kikherneet taas tuovat ruokaisuutta. Tarjoa riisin ja korianterin kera.
1/2 (n 200g) lanttu 2 porkkanaa 3 perunaa 1 rkl oliiviöljyä 1-3 tl (vihreää) currytahnaa 3 valkosipulinkynttä 1 tl inkivääritahnaa (esim Ginger people) 1 tl korianterinsiemeniä 2 tl jauhettua paprikaa 1 tl kurkumaa 1 l vettä 2 kasvisliemikuutiota 1 prk valmiita kikherneitä (esim GoGreen) 1 prk tomaattimurskaa 200g vihreitä papuja (pakaste) 1 prk kookoskermaa/-maitoa 1/2 limen mehu + tuoretta korianteria + esim riisiä lisukkeeksi

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja kuutioi lanttu ja perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat.
  2. Kuullota currytahnaa (huom! vihreä currytahna on tulista, käytä varoen) ja mausteita öljyssä kattilan pohjalla hetki ja lisää vesi, kasvisliemikuutiot, kasvikset (jätä pavut odottamaan) ja kikherneet sekä tomaattimurska.
  3. Anna kiehua noin 30 min tai kunnes kasvikset pehmenevät.
  4. Lisää kookoskerma/kookosmaito ja pavut ja sammuta liesi. Anna papujen sulaa keittoon. Lisää limen mehu ja sekoita.
  5. Tarjoa riisin ja tuoreen korianterin kanssa.