Piparkakkumaustettu porkkanakeitto ja paahdetut kikherneet

Annoskoko4 hengelle
Valmistusaika30 min
VaikeusasteHelppo
||||
Helppo ja nopea jouluinen keitto, johon voit makusi mukaan lisätä piaparkakkumaustetta. Proteiinilisän tuovat mausteiset paahdetut kikherneet.

Keitto

1 kg porkkanoita 10 cm pala purjoa 2 rkl oliiviöljyä 1 l vettä 2 kasvisliemikuutiota 2 kanelitankoa 0,5-1 tl piparkakkumaustetta loraus kasvikermaa)

Paahdetut kikherneet

1 prk valmiiksi keitettyjä kikherneitä (valutettu paino n 200g esim GoGreen 1 rkl oliiviöljyä 0,5 tl juustokuminaa 0,5 tl kurkumaa 0,5 tl sipulijauhetta 0,5 tl jauhettua inkivääriä 0,5 tl kanelia

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

Keitto

  1. Paloittele porkkanat ja poista kannat.
  2. Viipaloi purjo.
  3. Kuullota purjo kattilassa oliiviöljyssä pehmeäksi. Lisää porkkanat.
  4. Kaada kattilaan vesi. Lisää kasvisliemikuutiot ja mausteet.
  5. Kiehauta kunnes porkkanat ovat pehmeitä (Tee sillä aikaa paahdetut kikherneet).
  6. Poista kanelitangot ja soseuta keitto.
  7. Lisää loraus kermaa halutessasi.
  8. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paahdetut kikherneet

  1. Valuta ja huuhtele kikherneet.
  2. Laita talouspaperin päälle kuivumaan.
  3. Laita öljy ja mausteet pannulle.
  4. Lämmitä pannua kunnes mausteet alkavat porista ja tuoksua.
  5. Lisää kikherneet ja paista kuumalla pannulla kunnes kikherneet alkavat poksua.
  6. Lisää suolaa maun mukaan.
  7. Kaada lautaselle talouspaperin päälle ja anna ylimääräisen öljyn imeytyä paperiin.
  8. Tarjoa keiton kanssa.

Katso lisää helppoja arkiruokareseptejä