Pinaatti-sitruunapasta cashewkermalla

Annoskoko1 hengelle
Valmistusaika30 min
VaikeusasteHelppo
||
Kirpeän sitruunan, kermaisen cashewtahnan ja tuoreen pinaatin yhdistelmä tekee tästä pastasta herkullisen! Pasta on vegaaninen ja myös gluteeniton riippuen mitä pastaa käytät.

Pasta

2 rkl cashewtahnaa 1 luomu sitruuna tai 2 rkl sitruunamehua 1 rkl vettä 1/4 tl suolaa 2 tl ravintohiivahiutaleita 80 g luomu baby pinaattia 100 g pastaa + mustapippuria + suolaa (+ tuoretta persiljaa)

Vegeparmesaani (vapaavalintainen)

3 dl kurpitsansiemeniä 0,5 dl ravintohiivahiutaleita 1 tl sipulijauhetta 1 tl valkosipulijauhetta 1 tl suolaa

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu.
  2. Sekoita kulhossa cashewvoi, 1 rkl sitruunamehua, 1rkl vettä, ¼ tl sitruunankuorta, ¼ tl suolaa ja ravintohiivahiutaleet.
  3. Laita vesi kiehumaan kattilaan pinaatin ryöppäystä varten.
  4. Huuhtele pinaatit ja heitä ne noin 20 sekunniksi kiehuvaan veteen ja valuta pinaatit lävikössä.
  5. Keitä uusi vesi ja lisää siihen ½ tl suolaa. Keitä pasta ohjeen mukaan ja valuta.
  6. Sekoita cashewtahna, ryöpätyt pinaatit ja pasta keskenään. (Hienonna mukaan persilja).
  7. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  8. Halutessasi valmista vegeparmesaania pastan päälle ripoteltavaksi.

Vegaparmesaani (vapaavalintainen)

  1. Aja kaikki ainekset monitoimikoneessa tai blenderissä murskaksi. Käytä parmesaanin tapaan. Säilytä jääkaapissa.