Pähkinäinen kukkakaalikeitto

Teen harvoin sosekeittoja ilman kaurakermaa tai kookosmaitoa, mutta tässä kukkakaalikeitossa kerman virkaa toimittavat sekaan soseutetut cashewpähkinät, jotka tekevät keitosta ihanan pehmeän makuisen.

Reseptin kirjoittaja | Chocochili


Valmistusohjeet

  1. Paloittele kukkakaali. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja valuta pavut.
  2. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota hetken aikaa.
  3. Lisää sitten kattilaan kukkakaalit, puolet cashewpähkinöistä, suurin osa vedestä ja kasvisliemikuutiot. Keitä noin 10 minuuttia tai kunnes kukkakaalit ovat pehmeitä. Lisää pavut keiton joukkoon.
  4. Sillä välin kun keitto kiehuu, paahda loput cashewpähkinät kuivalla, kuumalla paistinpannulla.
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää tarvittaessa vettä, kunnes keiton koostumus on sopiva. Kuumenna keitto uudelleen.
  6. Mausta keitto suolalla, pippurilla, timjaminlehdillä ja sitruunamehulla.
  7. Annostele kukkakaalikeitto lautasille ja koristele paahdetuilla pähkinöillä, tuoreella timjamilla ja hyvällä oliiviöljyllä.

Katso lisää ihania Chocochili reseptejä

katso lisää

Psst!

Haluatko saada Minskan viimeisimmät vinkit ja päivitykset suoraan sähköpostiin?
Tilaa uutiskirje!
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.