Paahdettuja sieniä ja tattaririsottoa

Tattaririsotto on herkullisen hyvää ja sopii erinomaisesti sienten kanssa! Tattari on luontaisesti gluteeniton ja ravinteikas suomalainen ruoka-aine jota käytetään varsin laajasti naapurissamme Venäjällä.

Reseptin kirjoittaja | Minska


Valmistusohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Halkaise isommat herkkusienet. Pienet voi jättää sellaisenaan. Laita sienet kulhoon.
  3. Sekoita marinadin ainekset ja kaada herkkusienten päälle. Sekoita.
  4. Kumoa sienet leivinpaperilla peitetylle leivinpellille. 
  5. Paista uunissa 15-30 minuuttia. Tee sillä aikaa tattaririsotto (ohje alla).
  6. Lisää pavut pellille noin 5 minuuttia ennen kuin sienet ovat valmiita, niin saat ne valmistettua samalla.
  7. Ripottele paistettujen sienten ja papujen päälle suolaa ja mustapippuria (sekä tuoretta timjamia).

Tattaririsotto

  1. Hienonna punasipuli.
  2. Kuullota punasipulia oliiviöljyssä kattilassa kunnes se kuultaa ja on pehmeää.
  3. Lisää tattari ja kääntele hetki.
  4. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä kunnes vesi alkaa olla imeytynyt tattariin.
  5. Kaada sekaan ruokakerma, valkoviinietikka (+tuoretta timjamia halutessasi) ja ravintohiivahiutaleet (tuomaan juustoista makua). Anna porista keskilämmöllä 5-10 minuuttia koko ajan sekoittaen.
  6. Mausta suolalla ja mustapippurilla (sekä tuoreella timjamilla).
  7. Tarjoa sienten kanssa.

Katso lisää arkiruokareseptejä

Psst!

Haluatko saada Minskan viimeisimmät vinkit ja päivitykset suoraan sähköpostiin?
Tilaa uutiskirje!
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.