Paahdettu parsa ja uuniperunat

Paahdettu parsa ja uuniperunat ovat klassinen kevään herkku. Auran Vegaani Kurkkumajoneesi sopii täydellisesti dipiksi raikkaan mintun parina. Pääsiäispöydässä kannattaa suosia tuoreita yrttejä, vaikka arkiruoka valmistuisikin kuivatuilla yrteillä. Tzatzikihenkinen dippi viimeistelee herkut. 

Kaupallinen yhteistyö | Auran


Valmistusohjeet:

Perunat

  1. Pese perunat ja kuivaa hyvin. Leikkaa paloiksi ja siirrä kulhoon.
  2. Lisää 2 rkl seesamöljyä, valkosipulijauhe ja sipulijauhe.
  3. Poista lehdet rosmariinista ja hienonna niitä hieman. Lisää perunoiden joukkoon.
  4. Hiero öljy ja mausteet tasaisesti ja levitä pellille. Ripottele päälle sormisuolaa ja rouhi mustapippuria.
  5. Paista 220 asteessa noin 25-35 min tai kunnes perunat ovat kypsiä ja rapeita. Paistoaika vaihtelee perunan koon mukaan.

Parsat

  1. Napsauta varresta kova pääty pois. Jos parsa on kovin paksu, kuori kevyesti.
  2. Leivitä parsat pellille ja ripottele päälle 1 rkl seesamöljyä. Hiero käsin tasaisesti jokaiseen.
  3. Rouhi mustapippuria ja sirottele sormisuolaa.
  4. Ripottele seesaminsiemenet tasaisesti.
  5. Paahda uunissa 200 asteessa noin 10 min. Parsaa ei kannata pitää uunissa liian kauan, ettei siitä tule pehmeä.

Dippi

  1. Sekoita majoneesi ja kaurafraiche tai kaurapohjainen turkkilainen jogurtti keskenään.
  2. Lisää oliiviöljy ja sitruunankuori.
  3. Murskaa joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää hienonnettu minttu.
  4. Anna maustua jääkaapissa ainakin 30 min ennen tarjoilua.

Katso lisää ihania pääsiäisreseptejä