Omena-kinuski-kauraversoleipä

Ihan parhaat herkkuleipien täytteet ilman valkoista sokeria! Kookoksesta ja vaahterasiirapista saat ihanan kinuskin, jonka makeutta taittaa raikas omena. Tarjoa välipalana tai herkkuna.

Kaupallinen yhteistyö | Vaasan


  1. Jos käytät kookosmaitoa, laita purkki ensin jääkaappiin pariksi tunniksi. Kaavi sitten hyytynyt osio lusikalla ja jätä neste purkin pohjalle.
  2. Kuumenna kookoskermaa/-maitoa pannulla vaahterasiirapin kanssa kunnes sekoitus alkaa poreilla. Anna seoksen porista miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia. Vahdi seosta koko ajan ja sekoita sitä puuhaarukalla tasaisin väliajoin.
  3. Kuori ja pilko omena. 
  4. Kymmenen minuutin kuluttua lisää omenanpalat seokseen ja lisää kaneli ja pieni ripaus suolaa.
  5. Anna porista vielä 5 minuuttia koko ajan sekoitellen. Tässä vaiheessa seoksen kuuluisi olla jo kinuskimaista, mutta kinuski jähmettyy lisää myös jäähtyessään.
  6. Levitä leiville cashew-levite ja lusikoi päälle omena-kinuskisekoitus. Ripottele päälle halutessasi kuivattuja mansikoita.
  7. Tarjoa!

Katso lisää ideoita leipätäytteiksi