Nyhtökaura® joulutortut

Suolainenkin täyte sopii mainiosti joulutorttuihin! Hieman tulinen, mutta samalla raikas täyte koostuu Nyhtökaurasta ja wasabitahnasta.

Kaupallinen yhteistyö | Gold&Green


Valmistusohjeet

  1. Ota torttutaikinalevyt ajoissa sulmaan. Valmista ensin piparjuuritahna.

Wasabitahna

  1. Sekoita kulhossa kauravalmiste, wasabitahna (voit laittaa todella reilusti, sillä tulisuus laimenee paistettaessa) ja 1 tl sitruuna- tai limemehua.
  2. Mausta suolalla ja pippurilla. Tahna voi siis olla todella wasabista tässä vaiheessa.

Tortut

  1. Paista Nyhtökaura® pannulla rapeaksi. Jos käytät Nyhtökaura® Mexicoa, sekoita sen mukana tuleva marinadi hyvin mukaan.
  2. Paahda 1 dl pinjansiemeniä kullanruskeiksi kuivalla pannulla.
  3. Hienonna persilja.
  4. Leikkaa lehtitaikinasta neliön mallisia taikinapaloja. Lusikoi keskelle pieni nokare wasabitahnaa ja pieni määrä Nyhtökauraa. Ripottele päälle paahdetut pinjansiemenet ja hienonnettu persilja.
  5. Voit tehdä sellaisia torttuja kuin haluat, mutta lumihiutaletortussa täytteet pysyvät hyvin sisällä.
  6. Halutessasi voitele tortut kananmunalla tai esimerkiksi kasvimaidolla.
  7. Paista 225 asteessa 10min.

Lumihiutaletorttujen taitteluohje

  1. Laita täytteet keskelle neliön muotoista taikinapalaa.
  2. Käännä kaikki reunat keskelle, kuin tekisit nyytin.
  3. Käännä nyytti sitten ylösalaisin, paina tasaisen pyöreäksi.
  4. Leikkaa ensin neljä viiltoa tortun reunoille, noin puoli senttiä keskikohdasta.
  5. Leikkaa sitten viillot väleihin, nyt tortussa pitäisi olla 8 sakaraa.
  6. Purista tortun sakarat teräviksi, ja saat tortun nyt näyttämään lumihiutaleelta.

Katso lisää Gold&Green reseptejä