Nyhtökaura-bataattipyttipannu

Pyttipannu ei ole maailmaa mullistavaa, mutta ehkä juuri siksi niin hyvää ja suosittua arkiruokaa. Tämä moderni versio lainaa lähi-idän makuja ja nyhtökauraa käyttämällä resepti sopii myös vegaaneille. Lempeä kaurafraiche tuo makuun pehmeyttä.

Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten


Valmistusohjeet

  1. Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi. Pilko sipuli n. 10 sektoriksi. Hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Lisää pannulle oliiviöljy ja sipulit. Kuullota miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
  3. Pese bataatit. Pilko muutamaksi lohkoksi ja keitä kypsäksi. Keittoaika riippuu viipaleiden koosta, joten kokeile, milloin haarukka menee juuri ja juuri bataattipalan läpi.
  4. Lisää nyhtökaura pannulle sipuleiden kanssa. Lisää joukkoon kaneli, juustokumina ja chilihiutaleet. Lisää myös pakastepinaatti ja anna sen sulaa pannulla.
  5. Kun bataatti on kypsynyt, paista sitä erillisellä pannulla oliiviöljyssä, jotta se saa paahtunutta makua.
  6. Kun bataatti on ruskistunut, siirrä se sipulipannulle.
  7. Lisää lopuksi balsamico/granaattiomenamelassi ja mausta pippurilla.
  8. Ripottele päälle granaattiomenansiemenet ja valuta kaurafraichea sekä halutessasi vielä tarjoile tuoreen mintun kera.


Katso lisää ihania Viimeistä murua myöten reseptejä

katso lisää