Nopea pähkinäriisi tofulla

Annoskoko3 hlö
Valmistusaika30 min
VaikeusasteHelppo
Nopea pähkinäriisi tofulla
Pähkinäriisi on täynnä makua ja proteiinia. Pähkinät ja tofu tuovat ruokaisuutta ja täyteläisyyttä. Annos valmistuu helposti yhden pannun taktiikalla.
1 rkl oliiviöljyä 1 tl valkosipulitahnaa 1 tl savupaprikajauhetta ½ tl kurkumaa 1 tl paprikajauhetta ½ sitruunan mehu 1,5 dl riisiä 125g cashewpähkinöitä 4,5-5 dl vettä 1 kasvisliemikuutio 2–3 laakerinlehteä 250 ml kaura-/soijaruokakermaa + suolaa + mustapippuria 1 ruukku lehtipersiljaa tai tuoretta korianteria 1 pkt Chilitofua (Jalotofu) tai muuta tofua

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä oliiviöljy pannulla ja lisää siihen valkosipulitahna ja mausteet sekä sitruunamehu. Sekoittele hetki.
  2. Lisää riisi ja pähkinät ja kääntele sekaisin.
  3. Kaada pannulle vesi ja murusta sekaan kasvisliemikuutio ja lisää laakerinlehdet.
  4. Anna porista miedolla lämmöllä usein sekoitellen noin 8 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää vettä tarvittaessa.
  5. Vähennä vielä vähän lämpöä ja kaada pannulle ruokakerma ja anna hautua koko ajan sekoitellen noin 5 minuuttia. Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Hienonna sekaan lehtipersilja/korianteri.
  7. Murustele tofu päälle ja tarjoa.

Vinkkejä valmistukseen

Annos on gluteeniton riippuen siitä, mitä tofua käyttää ja siitä, käyttääkö kaura- vai soijaruokakermaa.