Muhammarapasta

Annoskoko3 hengelle
Valmistusaika50 min
VaikeusasteHelppo
Muhammarapasta
Paahdetuista paprikoista valmistettu muhammaratahna kruunaa tämän annoksen. Annos on täynnä makua ja herkullisuutta ja on siten tekemisen arvoista.
2 paprikaa 0,5 rkl oliiviöljyä 1 dl saksanpähkinäöljyä 1 valkosipulinkynsi 100g saksanpähkinöitä pala tuoretta chiliä tai chilijauhetta 1 rkl vaahterasiirappia 1 rkl sitruunamehua 250g (täysjyväriisi)pastaa 1 dl auringonkukansiemeniä (+ tuoreita yrttejä)

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
  2. Halkaiset paprikat ja poista siemenkota.
  3. Laita paprikat kuoripuoli alaspäin leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille. Sivele sisäpuoli oliiviöljyllä.
  4. Paahda paprikoita uunin ylätasolla 30-45min kunnes ne alkavat mustua.
  5. Paahda tässä välissä saksanpähkinät kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen kunnes pähkinät muuttuvat kullanruskeiksi ja jätä jäähtymään.
  6. Keitä pasta.
  7. Poista paahtuneista paprikoista sen verran kuorta kuin irti lähtee.
  8. Kaada blenderiin saksanpähkinäöljy ja lisää paahtuneet paprikat. Blendaa. Lisää paahdetut saksanpähkinät, chili, vaahterasiirappi ja sitruunamehu. Blendaa tasaiseksi.
  9. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla, kunnes muuttuvat kullanruskeiksi.
  10. Sekoita tahna sekä auringonkukansiemenet pastan joukkoon ja tarjoa halutessasi tuoreilla yrteillä!