Munakoiso-pastavuoka mukailee Lähi-Idän mausteista makumaailmaa. Pehmeäksi paahtuneet munakoisokuutiot ja muhkeaksi muhinut tomaattikastike saavat makunystyrät onnesta sykkyrälle. Älä säästele oliiviöljyssä, siinä piilee pehmeän munakoison maun salaisuus.
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Kuutioi munakoiso. Sekoita joukkoon 5 rkl Terra Creta extra-neitsytoliiviöljyä. Mausta ripauksella suolaa. Levitä munakoisokuutiot leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda noin 20 minuuttia, kunnes kuutiot ovat läpeensä pehmenneet.
- Keitä pasta napakan kypsäksi. Valuta siivilässä.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla 2 rkl Terra Creta extra-neitsytoliiviöljyä. Kuullota sipulit raukeiksi. Lisää mausteet ja harissatahna. Paista sekoitellen vielä minuutin verran.
- Huuhtele ja valuta linssit siivilässä. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
- Lisää pannulle tomaattimurska ja -pyree, vesi sekä linssi ja aurinkokuivatut tomaatit. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia hissukseen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Yhdistä keitetty pasta, munakoisokuutiot ja tomaattikastike uunivuoassa.
- Sekoita kaurakerma ja ravintohiivahiutaleet. Kaada seos vuoan päälle.
- Laita vuoka uuniin ja paista noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.