Mausteinen munakoiso-pastavuoka

Munakoiso-pastavuoka mukailee Lähi-Idän mausteista makumaailmaa. Pehmeäksi paahtuneet munakoisokuutiot ja muhkeaksi muhinut tomaattikastike saavat makunystyrät onnesta sykkyrälle. Älä säästele oliiviöljyssä, siinä piilee pehmeän munakoison maun salaisuus.

Reseptin kirjoittaja | Minska


Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Kuutioi munakoiso. Sekoita joukkoon 5 rkl Terra Creta extra-neitsytoliiviöljyä. Mausta ripauksella suolaa. Levitä munakoisokuutiot leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda noin 20 minuuttia, kunnes kuutiot ovat läpeensä pehmenneet.
  3. Keitä pasta napakan kypsäksi. Valuta siivilässä.
  4. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla 2 rkl Terra Creta extra-neitsytoliiviöljyä. Kuullota sipulit raukeiksi. Lisää mausteet ja harissatahna. Paista sekoitellen vielä minuutin verran.
  5. Huuhtele ja valuta linssit siivilässä. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
  6. Lisää pannulle tomaattimurska ja -pyree, vesi sekä linssi ja aurinkokuivatut tomaatit. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia hissukseen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Yhdistä keitetty pasta, munakoisokuutiot ja tomaattikastike uunivuoassa.
  8. Sekoita kaurakerma ja ravintohiivahiutaleet. Kaada seos vuoan päälle.
  9. Laita vuoka uuniin ja paista noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

*Nämä reseptin ainekset löydät verkkokaupastamme


Katso lisää herkullisia reseptejä