Mausteinen linssi-riisipaistos ja tahinikastike

Mausteinen linssi-riisipaistos on yhdistelmä lämpimiä mausteita, raikkautta, rapeutta ja täyteläisyyttä. Voit mainiosti käyttää tähteelle jäänyttä riisiä ja keittää linssit jo edellisenä päivänä, niin ruoan valmistus käy sukkelasti. 

Reseptin kirjoittaja | Minska


Valmistusohjeet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä edelliseltä aterialta tähteelle jäänyttä. Tarvitset keitettyä riisiä n. 5 dl.
  2. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä edelliseltä aterialta tähteelle jäänyttä. Tarvitset keitettyjä linssejä n. 3 dl.
  3. Paahda siemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan.
  4. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Suikaloi taatelit. Irrottele granaattiomenasta siemenet. Hienonna lehtipersilja.
  5. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit raukeiksi. Lisää porkkanaraaste ja jatka paistamista vielä hetki.
  6. Lisää keitetty riisi, keitetyt linssit sekä mausteet pannulle. Paista muutama minuutti sekoitellen. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnetut taatelit. Tarkista maku.
  7. Viimeistele annos hienonnetulla lehtipersiljalla, granaattiomenan siemenillä sekä paahdetuilla auringonkukan ja/tai kurpitsansiemenillä.
  8. Valmista tahinikastike. Notkista tahini tilkalla sitruunamehua. Sekoita kauragurtti joukkoon pienissä erissä. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja ripaus suolaa. Tarkista maku ja tarjoa tahinikastike linssi-riisipaistoksen kanssa.

*Löydät nämä tuotteet verkkokaupastamme:

Katso lisää helppoja arkiruokareseptejä