Mango-minipavlovat

Annoskoko10 - 12 kpl
Valmistusaikavalmistus 20 min kypsennys 1 h 50 min jäähdytysaika 2 h
VaikeusasteHelpohko
Mango-minipavlovat
Vegaaniset pavlovat ovat veikeä herkku. Aquafaba, eli kikhernetölkin liemi, taipuu täydellisen marengin muotoon ja kaikki juhlapöydän herkut onnistuvatkin vegaanisena, jos niin haluat! Minipavlovat voi tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana näyttävä herkku syntyy vähällä vaivalla.

Marengit

1,5 dl aquafabaa eli kikhernetölkin lientä 1,5 dl sokeria (esim koivusokeria) 0,5 tl aito vaniljajauhe 1 tl sitruunamehua

Täyte

1,5 dl kauravispiä 2 rkl sokeria (esim koivusokeria) 1 tl vanilja-aromia 1 tl sitruunamehua

Koristeluun

1/2 mango 5 kpl kuivattua aprikoosia 0,5 dl pistaasirouhetta 0,5 dl paahdettuja mantelilastuja

Tekijä | Minska

 

Valmistusohjeet:

  1. Lämmitä uuni 100 asteeseen.
  2. Vaahdota aquafaba kovaksi vaahdoksi. Tässä voi mennä aikaa, mutta ole kärsivällinen.
  3. Lisää sokeria vähän kerrallaan jatkuvasti vaahdottaen. Lopuksi lisää vaniljajauhe ja sitruunamehu ja vaahdota täydellä teholla usean minuutin ajan, kunnes se muistuttaa napakkaa valkuaisvaahtoa.
  4. Pursota tai lusikoi pellille noin kymmenen kekoa, tähtää kuppimaiseen muotoon. Jätä marenkien väliin tilaa, sillä ne leviävät.
  5. Paista 1h 50min. Tarkista onko pinta kovettunut. Keskus voi olla hiukan pehmeämpi. Tarvittaessa pidennä kypsennysaikaa 10 min kerrallaan.
  6. Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua 2h. Voit myös tehdä marengit illalla ja jättää ne sammutettuun uuniin yöksi.
  7. Hetki ennen tarjoilua lisää täytteet.
  8. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi ja lisää sokeri, vanilja-aromi sekä sitruunamehu.
  9. Vaahdota vielä hetki, kunnes vispi on napakkaa.
  10. Pursota tai lusikoi marenkien päälle.
  11. Pilko mango paloiksi asettele aprikoosipalojen kanssa kerman päälle.
  12. Ripottele päälle pistaasi- tai mantelirouhetta.