Maailman paras gluteeniton ja vegaaninen runebergintorttu

Terveellinen versio perinteisestä runebergintortusta. Tämä torttu ei sisällä lainkaan vehnää, valkoista sokeria, maitoa tai kananmunaa. Sopii siis moneen erikoisruokavalioon. Itse torttu valmistuu supernopeasti, vain ainekset keskenään sekoittamalla, mutta varaa tarpeeksi aikaa kuorrutteeseen. Näitä torttuja ei kannata olla kokeilematta, sillä vaikka ne ovatkin terveellisiä, maistuvat ne myös superhyviltä – jopa perinteisiä versioita paremmilta!

Kaupallinen yhteistyö | Foodin


Valmistusohjeet

Runebergintorttu

  1. Tee ensimmäiseksi kuorrute ja vadelma-chiahillo (ohjeet alla).
  2. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
  3. Sekoita chia-siemenet ja kiehuva vesi kulhossa ja jätä turpoamaan noin 10 minuutiksi.
  4. Toisessa kulhossa sekoita kaikki kuivat ainekset puuhaarukalla.
  5. Kaada chiageeli kuivien ainesten sekaan ja lisää sulatettu kookosöljy (sulata esim. vesihauteessa).
  6. Sekoita puuhaarukalla niin kauan kunnes taikinasta muodostuu yhtenäinen massa.
  7. Lusikoi massa muffinssivuokiin ja tasoita pinta lusikalla (saat kauniimman ulkonäön).
  8. Paista 175 asteessa noin 25-30min.
  9. Anna jäähtyä täysin ennen kuin kuorrutat tortut.
  10. Runebergintortut ovat sairaan hyviä heti jäähdyttyään, mutta vielä parempia seuraavana päivänä, jolloin koostumus ja maut ovat tiivistyneet.
  11. Säilytä huoneenlämmössä.

Valkoinen kuorrute

  1. Laita kookoskerma/maito jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja lusikoi kermainen osa kulhoon. 
  2. Lisää kulhoon kookosmanna, agavesiirappi ja ripaus vaniljaa ja sekoita lusikalla tasaiseksi.
  3. Voit halutessasi laittaa massan pursotuspussiin tai lusikoida jäähtyneiden torttujen päälle sellaisenaan. Molemmissa tapauksissa laita seos ensin jähmettymään jääkaappiin.
  4. Pursota juuri ennen tarjoilua, tai pidä tortut kuorrutteineen jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vadelma-chiahillo

  1. Sulata pakastevadelmat ja murskaa ne haarukalla.
  2. Sekoita vadelmamurskaan muut ainekset ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.
  3. Lusikoi hilloa valkoisen kuorrutteen keskelle ja tarjoa heti.

Katso lisää Foodinin ihania yhteistyöreseptejä