Libanonilaiset täytetyt munakoisot

Jos jokin saa veden herahtamaan kielelle, niin oikein maukkaat, uunissa pehmeäksi kypsyneet täytetyt munakoisot. Kun munakoison täyttää oikein kunnolla maustetulla linssitäytteellä ja murustelee päälle suolaisen täyteläistä fetaa ja lopuksi raikasta minttua ja granaattiomenaa, niin matkalle ruokataivaaseen ei muuta tarvitakaan. Nämä täyteytyt munakoisot käyvät kaikessa kauneudessaan myös juhlavammasta ruoasta.

Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten


 Valmistusohjeet

  1. Pistä linssit kiehumaan ja kypsymään.
  2. Halkaise munakoisot pituussuunnassa. Koverra munakoisonlihaa pois lusikan ja veitsen avulla. 
  3. Voitele munakoisopuolikkaat öljyllä ja pane 225-asteiseen uuniin 15 – 20 min.
  4. Pilko koverrettu munakoiso arpakuution kokoisksi kuutioiksi.
  5. Pilko sipuli hienoksi. Kuullota sipuli oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan, lisää mausteet, koverrettu munakoiso  ja suola. Kypsennä, kunnes munakoiso on pehmennyt. Lisää oliiviöljyä tarpeen mukaan. Lisää lopuksi linssit sekaan.
  6. Lusikoi tämä täyte munakoison puolikkaisiin. Murenna päälle feta.
  7. Kypsennä munakoisoja uunissa vielä n. 15 minuuttia.
  8. Koristele mintulla ja granaattiomenansiemenillä.

Katso lisää Viimeistä murua myöten reseptejä

katso lisää

Psst!

Haluatko saada Minskan viimeisimmät vinkit ja päivitykset suoraan sähköpostiin?
Tilaa uutiskirje!
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.