Kvinoasalaatti ja paahdetut kikherneet

Annoskoko4–6 hlö
Valmistusaika40 min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: SunSpelt
|
*Ravinteikas ja täyttävä kvinoasalatti syntyi kaupallisessa yhteistyössä SunSpeltin kanssa. Ravinteikas kvinoasalaatti sopii erinomaisesti kesäpäiviin, sillä se on raikas, mutta täyttävä. Suomalainen kvinoa saa tässä salaatissa kaverikseen paahdetut kikherneet ja herkullisen appelsiini-vinegretten, eli ranskalaisen salaatinkastikkeen.

Kvinoasalaatti

1,5 dl Sunspelt luomukvinoaa 1,5 dl kasvislientä 100g lehtikaalia 1 ruukku korianteria 100 g kuivattua taatelia kevätsipulia tuoretta timjamia tuoretta oreganoa 1dl siemen- tai pähkinäsekoitusta

Paahdetut kikherneet

230 g kikherneitä 3 rkl oliiviöljyä 1 tl savupaprikaa ½ tl sipulijauhetta ripaus chilijauhetta

Appelsiini-vinegrette

0,5 dl oliiviöljyä 0,5 dl appelsiinimehua 0,25 dl sitruunamehua 1 rkl agavesiirappia tai muuta nestemäistä makeutusta 2 murskattua valkosipulin kynttä 1-3 tl Dijon-sinappia suolaa

Kaupallinen yhteistyö | SunSpelt

Valmistusohjeet:

  1. Sekoita vinegretten ainekset keskenään lasipurkissa ravistaen.
  2. Keitä kasvisliemi kiehuvaksi.
  3. Huuhtele sillä välin kvinoa huolellisesti juoksevan veden alla.
  4. Nosta kasvisliemi pois levyltä, kuoma kvinoa joukkoon ja anna hautua kannen alla n. 10 min välillä tarkistaen. Valuta vedestä ja anna jäähtyä.
  5. Sillä välin, kun kvinoa jäähtyy, valuta kikherneet vedestä. Pyörittele niitä öljyssä ja mausteissa ja paahda uunissa 225 °C asteessa n. 30 min tai kunnes ne ovat rapeita.
  6. Leikkaa lehtikaalista kannat pois ja pilko se pienemmäksi. Kääntele joukkoon kvinoa, kikherneet ja yritit.
  7. Puolita taatelit ja lisää ne salaatin joukkoon. Lisää myös valitsemasi siemenet ja pähkinät.
  8. Kaada vinegrettestä puolet ja sekoita. Jätä toinen puolikas pöydälle ja anna syöjien lisätä kastiketta omalle lautaselle.

Huomaathan, että kvinoa (tai quinoa) on tärkeä huuhdella kunnolla, jotta sen pinnalla olevat saponiinit huuhtoutuvat pois. Mikäli kvinoaa ei huuhtele, voi se aiheuttaa vatsakipuja. Suomalainen kvinoa puuroutuu herkästi keittäessä, mutta kuumassa vedessä liottaen se valmistuu loistavasti salaattikäyttöön.