Kurpitsakeitto

Maukas ja lämmittävä keitto, jossa proteiinilisän tuo sekaan soseutettu silken tofu.

Reseptin kirjoittaja | Minska


Valmistusohjeet

  1. Kuori ja paloittele myskikurpitsa. Kaavi siemenet pois lusikalla. Laita kurpitsa kulhoon odottamaan.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota miedolla lämmöllä kunnes ne pehmenevät.
  4. Lisää mausteet ja pyöräytä sekaisin. Anna hautua hetki, älä kuitenkaan polta mausteita pohjaan.
  5. Kaada vesi kattilaan. Lisää kurpitsat, peruna-kasviskeittosekoitus, inkivääri sekä kasvisliemikuutiot. Jätä kiehumaan.
  6. Tee sillä aikaa lehtikaalisipsit.
  7. Kun kurpitsa on pehmeää, lisää tofu ja soseuta keitto.
  8. Kaada sekaan kookosmaito ja tarkista maku. Lisää halutessasi suolaa.
  9. Tarjoa lehtikaalisipsien kanssa.

Lehtikaalisipsit

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  2. Poista lehtikaaleista kova keskiruoti ja revi lehdet suupaloiksi (Huom! Lehdet menevät todella kasaan, joten voit jättää lehdet aika reiluiksi etteivät ne pala uunissa).
  3. Laita revityt lehtikaalipalat kulhoon ja lisää loput ainekset. Pese kädet.
  4. Sekoita puhtain käsin niin että mausteet tarttuvat lehtikaalipaloihin.
  5. Kaada lehtikaalit leivinpellille ja paista uunissa 15-20min.
  6. Kääntele pari kertaa paistamisen aikana, jotta lehdet eivät pala.

Katso lisää herkullisia arkiruokia

Psst!

Haluatko saada Minskan viimeisimmät vinkit ja päivitykset suoraan sähköpostiin?
Tilaa uutiskirje!
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.