Kurpitsa-kvinoasalaatti

Annoskoko2021-06-04t00:00:00.000z
Valmistusaika50 min
VaikeusasteHelppo
Kurpitsa-kvinoasalaatti | Minska reseptit
Paahdetusta kurpitsasta valmistuu syksyinen kvinoa-kurpitsasalaatti. Kvinoasalaatit ovat käteviä, ravitsevia ja maukkaita. Kokeile versio myskikurpitsalla.
1 myskikurpitsa tai 1 2 dl 5 kg bataattia 1 tl kvinoaa – keitinveteen kasvisliemikuutio + suolaa* 1/2 dl rouhittua mustapippuria* 1 rkl oliiviöljyä* 2 rkl valkoviinietikkaa 1 tahinia* 3 appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu 1 dl punasipulia 1 dl kuivattuja karpaloita/rusinoita (n 1 pussillinen) 1/2 tlk kurpitsansiemeniä* 1 tlk aurinkokuivattua tomaattia* 2 rasiaa kikherneitä* 1 nippu baby-pinaattia 1 nippu tuoretta persiljaa 1 pkt tuoretta minttua vegefetaa / n 150 g tavallista fetaa

Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten

Kvinoasalaatit ovat äärimmäisen käteviä: ne on helppo pakata mukaan lounaaksi, niitä ei tarvitse lämmittää ja niitä on helppo tehdä jättimäisiäkin annoksia kerralla vaikka isoihin juhliin tarjottavaksi. Kvinoa salaatin pohjana on ravitsevaa ja todella maukasta.

Kurpitsa-kvinoasalaatti on syksyinen versio suosikkisalaatista, sillä pitäähän jokaiselle vuodenajalle olla omansa. Kurpitsan tilalla voi yhtä hyvin käyttää mehevää bataattia.

Valmistusohjeet

  1. Kuori kurpitsa. Paloittele kuutioiksi. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä, lisää suolaa ja pippuria ja paahda 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
  2. Huuhtele kvinoa siivilässä ennen keittämistä. Keitä sitten kypsäksi vedessä, jossa on kasvisliemikuutio, ja huuhtele kypsä kvinoa kylmän veden alla, jotta kvinoa jäähtyy.  Älä kokoa salaattia lämpimään kvinoaan, koska se kökkäröityy.
  3. Raasta appelsiinin kuoret. Sekoita ne, sekä suola, pippuria, tahini ja oliiviöljy (ei pidä erityisesti säästellä) sekä appelsiininmehu ja valkoviinietikka kvinoan joukkoon.
  4. Hienonna punasipulit pieniksi kuutioiksi ja sekoita kvinoan joukkoon.
  5. Sekoita loput ainekset ja paahdetut kurpitsakuutiot kvinoasalaatin joukkoon.