Kesäsalaatti: kesävihannekset tahinikastikkeella

Annoskoko4:lle
Valmistusaika20
VaikeusasteHelppo
Kesäsalaatti: kesävihannekset tahinikastikkeella
Tämän kesäsalaatin juju on tahinikastikkeessa, saksanpähkinöissä ja kauden parhaissa vihanneksissa. Valitse vihannekset sesongin mukaan ja kruunaa ihanilla lisukkeilla.

Salaatti**

½ kotimaisesta kukkakaalista ½ kotimaisesta varhaiskaalista 3 avomaankurkkua 1 nippu retiisejä

Tahinikastike

100 g Urtekram tahinia 2 rkl limemehua 1–2 rkl juoksevaa hunajaa 1 tl Urtekram kylmäpuristettu luomuseesamiöljy 1 tl soijakastiketta ripaus Foodin hieno merisuola 4–6 rkl vettä

Karamellisoidut saksanpähkinät

120 g Foodin saksanpähkinöitä 3 rkl Foodin kookossokeria 1 rkl saksanpähkinäöljyä ripaus sormisuolaa

Reseptin kirjoittaja | Hanna Gullichsen

Valmistusohjeet

Tahinikastike

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa, lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta seos notkistuu.
  2. Maista ja mausta tarpeen mukaan. Lisää happoa limemehulla, suolaa soijalla tai ripauksella sormisuolaa.
  3. Tarjoa salaatin kanssa.

 

Karamellisoidut saksanpähkinät

  1. Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan ja anna pöhistä viitisen minuuttia reilulla keskilämmöllä.
  2. Levitä pähkinät leivinpaperille jäähtymään.
  3. Nauti salaattien seassa tai sellaisenaan.

 

Kokeile myös muita reseptejä

Vinkkejä valmistukseen

**Voit tehdä salaatin myös mistä tahansa muista haluamistasi kauden vihanneksista