Kesäsalaatti: kesävihannekset tahinikastikkeella

Tämän salaatin juju on tahinikastikkeessa ja kauden parhaissa, rouskuvissa vihanneksissa. Ainakaan varhaiskaalia ei voi syödä sen sesongin aikana liikaa – itse ostan kaalinpään jokaisella kauppareissulla. Ravintokuitu tekee tutkitusti hyvää, joten tässä vihannespommissa on päivän hyvä teko kehollesi.

Valitse vihannekset kauppasi tai vihannestorisi tarjonnan mukaan. Itse käytin ½ kotimaisesta kukkakaalista, ½ kotimaisesta varhaiskaalista, nipullisen retiisejä, 3 avomaankurkkua ja rasiallisen retiisinversoja. Saksanpähkinät ovat ravintoarvoltaan pähkinöiden kuningattaria, joten heitin tähänkin salaattiin kourallisen.

Reseptin kirjoittaja | Hanna Gullichsen


Valmistusohjeet

Tahinikastike

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa, lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta seos notkistuu.
  2. Maista ja mausta tarpeen mukaan. Lisää happoa limemehulla, suolaa soijalla tai ripauksella sormisuolaa.
  3. Tarjoa salaatin kanssa.

Karamellisoidut saksanpähkinät

  1. Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan ja anna pöhistä viitisen minuuttia reilulla keskilämmöllä.
  2. Levitä pähkinät leivinpaperille jäähtymään.
  3. Nauti salaattien seassa tai sellaisenaan.

*Nämä reseptin ainekset löydät verkkokaupastamme

Kokeile myös muita reseptejä