Kesäkurpitsa-saksanpähkinäveneet

Annoskoko2 hengelle
Valmistusaika30 min
VaikeusasteHelppo
Kesäkurpitsa-saksanpähkinäveneet
Saksanpähkinätäyte tekee kesäkurpitsaveneistä proteiinipitoisen ja ravintorikkaan herkun, jonka maku yllättää.
1 kesäkurpitsa 2 dl saksanpähkinöitä 3 aurinkokuivattua tomaattia valutettuna 1 tl (savu)paprikajauhetta 0,5 tl valkosipulijauhetta 2 tl soijakastiketta/tamaria puolikas punasipuli 1 valkosipulinkynsi + (vegaanista) mozzarellaa tai muuta (vegaanista) juustoa puolikas tomaatti + basilikaa

Reseptin kirjoittaja | ParantavaRuoka

Valmistus

  1. Laita pähkinät likoamaan pariksi tunniksitai yön yli.
  2. Kaada liotusvesi pois.
  3. Kaavi kesäkurpitsasta siemenkota pois lusikalla. Laita pähkinät, aurinkokuivatut tomaatit, punasipuli, valkosipulinkynsi ja mausteet monitoimikoneeseen ja aja karkeaksi tahnaksi. Täytä kesäkurret tahnalla, laita päälle mozzarella- ja tomaattisiivuja ja paahda uunissa 175 °C noin 15–20 minuuttia.
  4. Pirskota päälle hyvää oliiviöljyä ja asettele basilikan lehtiä valmiin annoksen päälle.