Kermainen paprikapasta ja paahdetut kikherneet

Annoskoko2021-06-04t00:00:00.000z
Valmistusaika40 min
VaikeusasteHelppo
Kermainen paprikapasta ja paahdetut kikherneet
Vegaaninen pastaresepti vie kielen mennessään! Kermainen paprikapasta sopii niin lounaaksi kuin päivälliseksikin. Kokeile reseptiä ja ihastu!

Pastakastike

2 punaista paprikaa 3 valkosipulinkynttä 1 sipuli 50 g saksanpähkinöitä tai muita pähkinöitä* 2,5 dl kaurakermaa 3 rkl tomaattipyrettä 1/2 tl savupaprikajauhetta tai paprikajauhetta* 1/4 tl suolaa* 1/4 tl karkeaa mustapippurirouhetta + tuoretta timjamia + chilihiutaleita* + agavesiirappia haluamaasi pastaa paketin ohjeen mukaan keitettynä*

Paahdetut kikherneet

230 g kikherneitä* 0,25 dl oliiviöljyä* 1/4-1/2 tl suolaa* 1 tl paprikajauhetta* 1 tl juustokuminaa* + chilihiutaleita*

Reseptin kirjoittaja | Minska

 

Valmistusohjeet

 

Pastakastike:

  1. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Halkaise paprikat ja poista siemenet. 
  2. Aseta paprikat kuori ylöspäin uunin ylätasolle. Paista kunnes kuoreen ilmestyy mustia pisteitä. Kääri folioon jäähtymään.
  3. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä öljyssä noin 5 min, kunnes sipuli on kypsää.
  4. Lisää joukkoon yrtit ja mausteet, sekoittele vielä hetki.
  5. Paahda pähkinät kevyesti pannulla halutessasi.
  6. Kuori jäähtyneistä paprikoista kuoret pois.
  7. Soseuta kaikki ainekset keskenään. Kaada joukkoon myös kaurakerma ja tomaattipyre.
  8. Jos haluat kastikkeesta juoksevampaa, voit ohentaa sitä kasvisliemellä tai kaurakermalla
  9. Tarkista maku ja lisää suolaa halutessasi.

 

Paahdetut kikherneet:

  1. Valuta kikherneet vedestä.
  2. Sekoita mausteet, öljy ja kikherneet keskenään.
  3. Paista pannulla välillä sekoittaen kunnes kikherneet ruskistuvat ja saavat väriä, noin 10-15 min.
  4. Tarjoile pastan kanssa.

*Nämä tuotteet löydät verkkokaupastamme

Katso lisää arkiruokareseptejä

 

Vinkkejä valmistukseen

*Nämä tuotteet löydät verkkokaupastamme