Kermainen paprikapasta ja paahdetut kikherneet

Ihanan kermainen pastakastike vie kielen mennessään! Paahdettu paprika tuo makua ja vaihtelua perinteiseen tomaattimurskaan, ja pähkinät tekevät kastikkeesta ihanan kermaisen. Kokeile sujauttaa joukkoon myös muita kasviksia tuomaan makua!

Reseptin kirjoittaja | Minska


Valmistusohjeet

Pastakastike:

  1. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Halkaise paprikat ja poista siemenet. 
  2. Aseta paprikat kuori ylöspäin uunin ylätasolle. Paista kunnes kuoreen ilmestyy mustia pisteitä. Kääri folioon jäähtymään.
  3. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä öljyssä noin 5 min, kunnes sipuli on kypsää.
  4. Lisää joukkoon yrtit ja mausteet, sekoittele vielä hetki.
  5. Paahda pähkinät kevyesti pannulla halutessasi.
  6. Kuori jäähtyneistä paprikoista kuoret pois.
  7. Soseuta kaikki ainekset keskenään. Kaada joukkoon myös kaurakerma ja tomaattipyre.
  8. Jos haluat kastikkeesta juoksevampaa, voit ohentaa sitä kasvisliemellä tai kaurakermalla
  9. Tarkista maku ja lisää suolaa halutessasi.

Paahdetut kikherneet:

  1. Valuta kikherneet vedestä.
  2. Sekoita mausteet, öljy ja kikherneet keskenään.
  3. Paista pannulla välillä sekoittaen kunnes kikherneet ruskistuvat ja saavat väriä, noin 10-15 min.
  4. Tarjoile pastan kanssa.

*Nämä tuotteet löydät verkkokaupastamme

Katso lisää arkiruokareseptejä