Kerkkäletut ja puolukka-chiahillo

Annoskoko6–8 kpl
Valmistusaika45 min + hillon tekeytyminen n. 2 h
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Arctic Warriors
Kerkkäletut ja puolukka-chiahillo | Minska reseptit|Kerkkäletut ja puolukka-chiahillo | Minska reseptit
Suomalaisesta superfoodista, kuusenkerkästä, valmistuvat kerkkäletut ovat pinaattilettujen uusi muunnos. Terveellinen herkkuhillo lettujen kaveriksi valmistuu puolukoista ja chian siemenistä.

Kerkkäletut

5 dl (rasvaista) kaurajuomaa 3 ½ dl spelttijauhoja* tai tattarijauhoja 1 rkl Kerkkä-kuusenkerkkäjauhetta ½ tl suolaa + oliiviöljyä paistamiseen

Puolukka-chiahillo

200 g puolukoita 2–3 rkl vaahterasiirappia 2 rkl chian siemeniä 1 rkl vettä

Kaupallinen yhteistyö | Arctic Warriors

Valmistusohjeet:

Kerkkäletut

  1. Sekoita jauhot, suola ja Kerkkä-kuusenkerkkäjauhe keskenään.
  2. Lisää kaurajuoma joukkoon pienissä erissä huolellisesti sekoittaen.
  3. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.
  4. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista taikina letuiksi.

 

Puolukka-chiahillo

  1. Laita puolukat ja vesi kattilaan. Painele puolukoita hieman niin, että niiden rakenne rikkoutuu. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Siirrä kattila syrjään levyltä. Lisää vaahterasiirappi ja chian siemenet.
  3. Sekoita ja anna turvota pari tuntia tai yön yli.
  4. Tarjoa puolukka-chiahilloa kerkkälettujen lisukkeena.