Kerkkäletut ja puolukka-chiahillo

Kerkkäletut ja puolukka-chiahillo | Minska reseptit

Kerkkäletut on tuttujen pinaattilettujen villimpi muunnos suomalaisesta superfoodista, kuusenkerkästä. Terveellinen herkkuhillo lettujen kaveriksi valmistuu puolukoista ja chian siemenistä. Voit tehdä lettutaikinan ja hillon valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä iltana, niin herkkuruoka valmistuu vikkelästi myös arkipäivän iloksi.

Kaupallinen yhteistyö | Arctic Warriors


Valmistusohjeet:

Kerkkäletut
  1. Sekoita jauhot, suola ja Kerkkä-kuusenkerkkäjauhe keskenään.
  2. Lisää kaurajuoma joukkoon pienissä erissä huolellisesti sekoittaen.
  3. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.
  4. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista taikina letuiksi.

Puolukka-chiahillo
  1. Laita puolukat ja vesi kattilaan. Painele puolukoita hieman niin, että niiden rakenne rikkoutuu. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Siirrä kattila syrjään levyltä. Lisää vaahterasiirappi ja chian siemenet.
  3. Sekoita ja anna turvota pari tuntia tai yön yli.
  4. Tarjoa puolukka-chiahilloa kerkkälettujen lisukkeena.

*Nämä reseptin ainekset löydät verkkokaupastamme

Lisää herkullisia välipalareseptejä