Kauraisat kakkudonitsit uunissa

Annoskoko12 kpl
Valmistusaikadonitsit 20min kuorrute 10min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Vaasan
Kauraisat kakkudonitsit uunissa
Itse tehdyt donitsit tekevät juhlan! Nämä vegaaniset ja gluteenittomat donitsit valmistuvat helposti uunissa myös ilman donitsipeltiä. Kurkkaa myös kuorrute, joka toimii ilman tomusokeria. Herkkuhetki alkakoon!

Donitsit:

2,5 dl kasvimaitoa 1 tl omenaviinietikkaa* 3,5 dl kaurajauhoja** 0,5 dl kaakaojauhetta 1/2 tl soodaa 1/2 tl leivinjauhetta 1/2 tl suolaa 3 rkl vaahterasiirappia tai agavesiirappia 1 dl kookossokeria 0,5 dl kaurafraichea tai paksua kasvipohjaista jogurttia 0,5 dl oliiviöljyä 1 tl aitoa vaniljaa

Vaalea kuorrute:

1 dl cashewpähkinävoita*** 1 dl kookosöljyä 0,75 dl vaahterasiirappia tai agavesiirappia

Suklaakuorrute

100 g laadukasta tummaa suklaata

Muut haluamasi koristeet

Kaupallinen yhteistyö  | Vaasan

Valmistusohjeet:

Donitsit:

  1. Mittaa omenaviinietikka kasvimaitoon ja siirrä sivuun. Tämä saa tekeytyä kunnes valmistat muun taikinan.
  2. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja ota donitsipelti valmiiksi tai valmistele muffinssivuoat.
  3. Siivilöi kuivat ainekset kulhoon ja sekoita huolella keskenään.
  4. Ota kasvimaito-omenaviinietikka seos ja lisää siihen siirappi, kookossokeri, kaurafraiche, oliiviöljy ja vanilja.
  5. Sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan levätä muutaman minuutin verran sillä aikaa, kun öljyät donitsipellin oliivi- tai kookosöljyllä.
  6. Lusikoi taikina donitsipellille ja koputa muutaman kerran pöytää vasten, jotta ilmakuplat nousevat pois ja taikina levittyy tasaisesti. Siirrä uuniin.
  7. Paista 12min. Anna jäähtyä hetken ennen kuin kopautat donitsit pois pellistä. Hyvin öljytystä vuoasta ne irtoavat hyvin kuumanakin, joten saat pellin nopeasti käyttöösi uutta erää varten.
  8. Jos teet donitsit monessa erässä käyttäen yhtä peltiä, pese se huolellisesti välissä ja öljyä uudestaan.
  9. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

 

Vaalea kuorrute

  1. Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi. Voit tehdä tämän myös käsin, mutta sileämmän lopputuloksen saat tehosekoittimessa.
  2. Jos kookosöljy oli aivan sulaa, anna kuorrutteen levätä hetken jääkaapissa. Paksummalla kuorrutteella saat siistimmän lopputuloksen.
  3. Kasta donitsit yksitellen kuorrutteeseen ja siirrä jääkaappiin. Toista hetken päästä.
  4. Lisää muut haluamasi koristeet ja säilytä jääkaapissa.

 

Suklaakuorrute

  1. Sulata suklaa vesihauteessa välillä sekoittaen.
  2. Anna jäähtyä hieman jotta suklaa paksunee.
  3. Kasta donitsit yksitellen suklaahan ja anna jäähtyä pöydällä.
  4. Lisää haluamasi koristeet ja säilytä liinalla peitettynä.

Vinkkejä valmistukseen

*kasvimaidon ja omenaviinietikan yhdistelmällä saadaan aikaan vegaaninen reseptissä toimivan “piimä”.

**kaurajauhoja saat käyttämällä kaurahiutaleita tehosekoittimessa. Jauhojen kannattaa olla todella hienoja, joten tähän voi käyttää aikaa. Jos sinulla on valmiita kaurajauhoja, niitäkin kannattaa hienontaa jos ne ovat kovin karkeita.

***cashewpähkinävoilla saat aikaan kauniin vaalean ja herkullisen kuorrutteen ilman tomusokeria. Voit halutessasi käyttää kuitenkin mitä tahansa pähkinä- tai siemenvoita. Manteli- ja maapähkinävoi toimivat erityisen hyvin.

****säilytä suklaadonitsit huoneenlämmössä, sillä suklaa ei kestä kylmää.