Kasvispyörykät kastikkeessa ja juuresmuusi

Annoskoko3-4 hengelle
Valmistusaika30 min
VaikeusasteHelppo
Kasvispyörykät kastikkeessa ja juuresmuusi
Uusi versio klassikkoruoasta. Lisäämällä perinteiseen perunamuusiin juureksia saa annokseen lisää makua ja terveellisyyttä.

Juuresmuusi

1 (n. 300g) palsternakka 1/2 bataatti 5 pientä puikulaperunaa 1 prk Oatly påMackan (vastaa creme fraichea) + puntti persiljaa hienonnettuna + suolaa + mustapippuria

Kastike

50g voita 3 rkl kaurajauhoa 0,5 tl sipulijauhetta 0,5 tl valkosipulijauhetta 2 rkl tomaattipyreetä + suolaa + mustapippuria 1 rkl sinappia) + kasvikermaa)

Lisäksi

240g kasvisjauhispyöryköitä (esim Apetit-pakaste)

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Ota pyörykät sulamaan.

Juuresmuusi

  1. Kuori palsternakka, bataatti ja perunat.
  2. Laita juurekset kattilaan ja peitä vedellä. Lisää veteen suolaa.
  3. Keitä kypsäksi.
  4. Tee keittämisen aikana kastike valmiiksi.
  5. Kun juurekset ovat kypsiä, kaada ne siivilään ja ota keitinvesi talteen.
  6. Muussaa juurekset ja sekoita mukaan Oatly påMackan, puntti lehtipersilljaa hienonnettuna, keitinlientä, suolaa ja mustapippuria.

Kastike

  1. Ruskista voi miedollä lämmöllä pannulla, varo polttamasta!
  2. Lisää kaurajauhot ja sekoittele.
  3. Lisää vesi vähitellen koko ajan vispaten.
  4. Sekoita mukaan sipulijauhe, valkosipulijauhe, tomaattipyree, (sinappi), suola ja mustapippuri.
  5. Voit lisätä myös lorauksen kasvikermaa, jos haluat.

Katso lisää arkiruokareseptejä