Kasvispihvit

Nämä kasvispihvit vaativat hieman työtä, mutta siksi niitä kannattaakin tehdä isompia satseja pakastimeen! Pihvit ovat kuitenkin kaiken vaivan arvoisia, sillä maku vie voiton kaupan valmispihveistä 10-0! Tarjoa pihvit esimerkiksi salaatin ja bataattiranskalaisten tai juuresmuusin kanssa.

Reseptin kirjoittaja | Minska


Valmistusohjeet

  1. Huuhtele kvinoa. Keitä kvinoa etukäteen suolalla maustetussa vedessä välillä sekoitellen kunnes vesi on imeytynyt kvinoaan. Kvinoan kuuluu jäädä tahmeaksi. Jätä kvinoa jäähtymään kattilaan kannen alle.
  2. Raasta porkkana raastimen karkealla terällä ja hienonna valkosipuli. Paloittele sellerinvarret.
  3. Halkaise, pese ja siivuta purjo.
  4. Kaada oliiviöljy pannulle ja kuullota kasviksia siinä miedolla lämmöllä kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää oregano ja sipulijauhe ja kääntele sekaisin. Paista vielä 5 minuuttia.
  5. Kaada kasvikset kvinoan joukkoon ja sekoita hyvin.
  6. Lisää joukkoon kikhernejauhot, oluthiivahiutaleet, rouhitut pähkinät ja mausteet ja sitruunamehu.
  7. Kaada öljyä pannulle ja muotoile massasta pihvejä (Huom! Märillä käsillä onnistut paremmin).
  8. Paista pihvit rapeiksi molemmin puolin kuumassa öljyssä.
  9. Laita valmiit pihvit talouspaperin päälle kuivumaan.
  10. Tarjoa.

Katso lisää helppoja arkiruokareseptejä

Psst!

Haluatko saada Minskan viimeisimmät vinkit ja päivitykset suoraan sähköpostiin?
Tilaa uutiskirje!
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.