Kaalikeitto

Annoskoko4-6 hengelle
Valmistusaika40 min
VaikeusasteHelppo
Kaalikeitto
Klassikkoruoka, mutta kasvisversiona! Tässä keitossa käytetään Quorn-rouhetta proteiininlähteenä ja reilusti mausteita.

Kaalikeitto

10 cm pätkä purjoa 3 valkosipulinkynttä 1 rkl oliiviöljyä* 2 porkkanaa 1 tl kuivattua timjamia 1 l vettä 4 rkl kasvisfondia tai 2 kasvisliemikuutiota 800g valkokaalia 4 laakerinlehteä 10 maustepippuria 1 tl paprikajauhetta* 3 rkl tomaattipyre/-sosetta 1 tl suolaa* 1 rkl balsamiviinietikkaa* 2 tl meiramia

Quorn-ainekset

1 rkl oliiviöljyä* 300g Quorn-rouhetta 2 tl paprikajauhetta* 2 rkl soijakastiketta 0.5 tl sipulijauhetta + suolaa* + mustapippuria

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Halkaise ja pese purjo. Viipaloi.
  2. Kuori valkosipulinkynnet.
  3. Kuori ja viipaloi porkkanat.
  4. Leikkaa kaali paloiksi tai suikaleiksi.
  5. Kuullota kattilassa oliiviöljyssä purjoa ja valkosipuleita kunnes ne alkavat pehmetä.
  6. Lisää porkkanat kattilaan. Heitä mukaan timjami. Kääntele.
  7. Lisää vesi ja kasvisfondi/kasvisliemikuutiot sekä kaalinpalat ja kaikki mausteet meiramia lukuunottamatta. Anna porista ainakin 20minuuttia kannen alla (voit antaa porista jopa reilun tunnin jos haluat).
  8. Valmista sillä aikaa Quorn rouhe
  9. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja lisää Quorn rouhe. Kääntele, kunnes se alkaa sulaa ja ruskistua.
  10. Lisää mausteet ja paista kunnes Quorn rouhe on täysin sulanut ja ruskistunut.
  11. Kaada Quorn rouhe kattilaan, kun keitto on porissut ja sekoita.
  12. Tarjoa.

*Nämä tuotteet löydät verkkokaupastamme

Katso lisää herkullisia arkiruokareseptejä