Jouluinen kaalisalaatti

Annoskoko6 annosta
Valmistusaika15 min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Auran
|
Jouluinen kaalisalaatti on raikas lisä jouluaterialle esimerkiksi seitankinkun kylkeen. Kuivatut karpalot ja taatelit tuovat salaattiin hedelmäisen makeuden.
250 g valkokaalia 1 hapan omena 6 aurinkokuivattua taatelia 1 dl kuivattuja karpaloita 1 dl lehtipersiljaa 3/4 dl Auran Vegaanimajoneesia 3/4 dl kaurafraichea tai paksua kaurajogurttia 2 rkl sitruunamehua 1/2 tl mustapippuria 1/4 tl suolaa

Kaupallinen yhteistyö | Auran

Valmistusohjeet

  1. Suikaloi kaali ohuen ohuiksi suikaleiksi. Puristele käsien välissä meheväksi.
  2. Viipaloi omena noin 1,5 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita kaalin joukkoon. 
  3. Hienonna taatelit ja lehtipersilja.
  4. Sekoita Auran Vegaanimajoneesi, kaurafraiche, sitruunamehu sekä suola ja pippuri. Sekoita kastike kaali-omenaseoksen joukkoon. Lisää hienonnettu lehtipersilja, taatelit ja karpalot. Sekoita. Tarkista maku.