Härkis-nachovuoka

Annoskoko4-6 hlö
Valmistusaika30min
VaikeusasteHelppo
Härkis-nachovuoka
Härkis-nachovuoka on helppo uuniruoka, jonka mehevä maku yllättää paatuneenkin lihansyöjän. Kesäkurpitsa ja paprika lisäävät kasvisten määrää lautasella.
250 g härkis härkäpapuvalmiste texmex TAI härkis original + tacomauste 185 g pyöreitä nachoja 1 rkl neitsytoliiviöljyä / avocadoöljyä paistamiseen 1 kpl punasipuli 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna 400 g tomaattimurskaa / salsakastiketta 230 g salsakastiketta 1 pieni kesäkurpitsa ½ punaista paprikaa 200 g raastettua luomu chilijuustoa tai pizzajuustoa tai vegaanista juustoa päälle tuoretta korianteria

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistus

  1. Hienonna valkosipuli ja punasipuli ja kuullota niitä hetki öljytilkassa pannulla.
  2. Lisää härkis ja jatka paistamista hetki. Lisää paloiteltu paprika, tomaattimurska ja anna hautua vielä noin viisi minuuttia. Maista ja mausta suolalla. 
  3. Siivuta kesäkurpitsa muutaman millin paksuisiksi paloiksi.
  4. Laita uunivuoan pohjalle vähän härkismössöä, kesäkurpitsaviipaleet, lisää härkismössöä, salsakastiketta ja kunnon kerros nachoja (jätä osa nachoista tarjoiluun). Viimeiseksi juustoraaste.
  5. Paista uunissa 225 c noin 10 minuuttia tai kunnes juusto sulaa. 
  6. Tarjoile nachojen kanssa.

Katso lisää helppoja arkiruokareseptejä

katso lisää

Vinkkejä valmistukseen

Resepti on helppo muuttaa vegaaniseksi, kun valitsee vuoan päälle vegaanijuuston.