Härkäpapubolognese ja vegaaninen parmesaani

Härkäpapubolognese tehdään kotimaisesta, proteiinipitoisesta härkäpapurouheesta, joka on herkullinen vaihtoehto soijarouheelle ja jauhelihalle. Koko perheen suosikkiruoan viimeistelee vegaaninen parmesaani.

Reseptin kirjoittaja | Minska


 
 

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Lisää härkäpapurouhe ja paista pari minuuttia. Lisää soijakastike ja sekoita. Lisää vesi pienissä erissä sekoitellen niin, että edellinen erä nestettä ennättää aina imeytyä rouheen joukkoon. Siirrä turvonnut rouhe syrjään ja pyyhkäise pannu puhtaaksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
  3. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet raukeiksi. Lisää porkkanaraaste ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Sekoita joukkoon paprikajauhe, chili ja tomaattipyree. 
  4. Lisää tomaattimurska, oregano, suola ja kookossokeri sekä härkäpapurouhe. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia kannen alla noin 15 minuuttia. 
  5. Tarkista maku. Pyöristä kastike halutessasi tilkalla kaurakermaa. Tarjoa härkäpapubolognese keitetyn pastan kera.
  6. Tee vegaaninen parmesaani. Paahda pähkinät kuivalla kuumalla pannulla. Anna jäähtyä hieman. Mittaa pähkinät, ravintohiivahiutaleet, suola ja oliiviöljy monitoimikoneeseen. Jauha sykäyksittäin karkeaksi rouheeksi. Tarjoa parmesaani härkäpapubolognesen ja pastan kera.

*Löydät nämä reseptin raaka-aineet verkkokaupastamme

  • Tuotekuva: Karviaisten tila härkäpapurouhe 500 g
    Karviaisten tila härkäpapurouhe 500 g
    4,70 
  • Urtekram makea paprikajauhe antaa makua ja väriä ruokiin. Vegaaninen ja luomu.
    Urtekram makea paprikajauhe 28 g
    2,75 
  • Terra Creta luomu extra-neitsytoliiviöljy.
    Terra Creta extra-neitsytoliiviöljy 500 ml luomu SMM
    Tuote alennuksessa
    8,45 
  • Miellyttävän juustomaista makua sekä B-ryhmän vitamiineja sisältävä Foodinin ravintohiivahiutale + B12 sopii erityisen hyvin ruoanlaittoon. Ravintohiivahiutaleita on kutsuttu ”vegaaniseksi juustoraasteeksi” sen parmesania muistuttavan, pähkinäisen makunsa ansiosta.
    Foodin ravintohiivahiutale + B12 100 g
    5,95 
  • Herkullinen ja aromikas Foodinin kookossokeri sopii niin ruoanlaittoon, leivontaan kuin ihonhoitoon. Kookossokeri on makeuttajana luonnonmukainen, gluteeniton, maidoton, vegaaninen, GMO-vapaa eikä sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
    Foodin kookossokeri 230 g
    2,45 
  • Luonnonmukaisessa ja maukkaassa Foodinin cashewpähkinässä on paljon proteiinia ja se toimii hyvien rasvojen lähteenä. Valmista cashewpähkinöistä pähkinämaitoa tai käytä pähkinöitä mysleissä tai sellaisenaan mm. salaateissa.
    Foodin cashewpähkinä 500 g
    12,45 

Katso lisää reseptejä joulupöytään