Härkäpapubolognese ja vegaaninen parmesaani

Härkäpapubolognese tehdään kotimaisesta, proteiinipitoisesta härkäpapurouheesta, joka on herkullinen vaihtoehto soijarouheelle ja jauhelihalle. Koko perheen suosikkiruoan viimeistelee vegaaninen parmesaani.

Reseptin kirjoittaja | Minska


Valmistusohjeet

  1. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Lisää härkäpapurouhe ja paista pari minuuttia. Lisää soijakastike ja sekoita. Lisää vesi pienissä erissä sekoitellen niin, että edellinen erä nestettä ennättää aina imeytyä rouheen joukkoon. Siirrä turvonnut rouhe syrjään ja pyyhkäise pannu puhtaaksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
  3. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet raukeiksi. Lisää porkkanaraaste ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Sekoita joukkoon paprikajauhe, chili ja tomaattipyree. 
  4. Lisää tomaattimurska, oregano, suola ja kookossokeri sekä härkäpapurouhe. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia kannen alla noin 15 minuuttia. 
  5. Tarkista maku. Pyöristä kastike halutessasi tilkalla kaurakermaa. Tarjoa härkäpapubolognese keitetyn pastan kera.
  6. Tee vegaaninen parmesaani. Paahda pähkinät kuivalla kuumalla pannulla. Anna jäähtyä hieman. Mittaa pähkinät, ravintohiivahiutaleet, suola ja oliiviöljy monitoimikoneeseen. Jauha sykäyksittäin karkeaksi rouheeksi. Tarjoa parmesaani härkäpapubolognesen ja pastan kera.

*Löydät nämä reseptin raaka-aineet verkkokaupastamme

Katso lisää reseptejä joulupöytään