Grillinyytit

Nyytit ovat grilliruuan mutkaton klassikko, jotka toimivat kesästä toiseen. Helpot nyytit valmistuvat grillissä ilman sen kummempaa voitelua tai kääntelyä. Nämä kermaiset grillinyytit ovat jo sellaisenaan melko ruokaisat, mutta mikäli haluat vielä proteiinilisän, grillattu savutofu sopii nyyttien pariksi täydellisesti. Savutofun voit grillata nyyttien kypsyessä.

Kaupallinen yhteistyö | Auran


 

Valmistusohjeet

  1. Pese kasvikset. Viipaloi juurekset ohuiksi siivuiksi. Pilko kevätsipuleiden valkoinen osa, ja osa vihreistä varsista. Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi ja hienonna yrtit. Sekoita kasvikset keskenään.
  2. Sekoita toisessa kulhossa esimerkiksi vispilällä Auran Aurinkokuivattu tomaattilevite, kaurakerma, tomaattisose sekä mausteet.
  3. Leikkaa leivinpaperista ja foliosta neljä neliskulmaista arkkia. Aseta leivinpaperi folion päälle, ja paina arkit esimerkiksi murokulhon sisälle, näin saat koottua nyytit helposti. Lusikoi neljäsosa kasviksista leivinpaperille, kaada neljännes kermaseoksesta kasvisten päälle ja purista nyytti tiukasti kiinni. Tee vielä kolme samanlaista nyyttiä.
  4. Kypsennä nyyttejä grillissä keskilämmöllä noin 30 – 45 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä haarukalla kokeiltaesssa.
  5. Viipaloi kevätsipuleiden vihreä osa ja hienonna pieni nippu basilikaa ja persiljaa. Avaa kypsät nyytit ja tarjoile ne tuoreen basilikan ja kevätsipulin kera.

Vinkki: Nyyttien kanssa kannattaa tarjota täysjyväleipää, jota voi kastaa nyyttien herkulliseen liemeen.

 

Katso lisää kesäreseptejä